Nove poslove nudi tvrtka Teleperformance koja se predstavila u Splitu.


Velika prigoda za zapošljavanje Splićana. Tvrtka Teleperformance koja je prisutna u 65 zemalja svijeta i zapošljava oko 190 tisuća ljudi, u Splitu želi otvoriti "call centar" i zaposliti do dvije tisuće ljudi. Početna plaća je oko šest tisuća kuna i radi se cijele godine.

Vezani članci Svijeća Preminuo Miljenko Mića Lasić, general HV-a i HVO-a Zapljena splitske policije 01 Jedna od najvećih zapljena splitske policije u proteklih godinu dana: Oduzeto više od četiri kilograma heroina i skoro pola kile kokaina

Poprilična gužva vladala je na Ekonomskom fakultetu. Kako i ne bi kad treba puno radnika.

"Želimo otvoriti multijezični ured. U planu nam je europsko tržište za naše međunarodne klijente", ističe Gabriele Piva, predstavnik tvrtke.

"Oni imaju plan zaposliti u uredu u Splitu oko 2 tisuće ljudi. To je dosta ambiciozno. Naravno, krenut će prvo s 300 do 400 ljudi", kaže Marijan Čipčić, suorganizator.

Posao je, između ostaloga, odgovaranje na elektroničku poštu i telefonska služba za korisnike. No, hoće li ova tvrtka zaista otvoriti ured u Splitu još nije sto posto sigurno. Sve će, kaže predstavnik tvrtke, ovisiti o odazivu i vještinama kandidata.

"Ako dobijemo zeleno svjetlo, u rujnu počinjemo s otvaranjem tvrtke i traženjem prostora. Planirani početak rada je veljača 2017. Radi se o poslu tijekom cijele godine", ističe Piva.

Početna plaća je oko šest tisuća kuna neto. "Osamsto eura za početnu plaću je malo bolje nego što se nudi u nas svakako. Sad koliko u tome ima istine neznam, pričaju svašta i za mnoge slične firme pričaju pa ljudi rade za minimalac to ćemo sve vidjeti", kaže Splićanka Mirela.

U Splitu je trenutno 13.812 nezaposlenih. U županiji gotovo 30,5 tisuća. Dvije tisuće novih radnih mjesta ublažilo bi crnu statistiku. Naravno, ako dođe do otvaranja tvrtke.