Mladi Poljaci u Makarskoj su se penjali po krovovima i plesali, skidali hlače, pokazivali stražnjice i genitalije što je sablaznilo i uznemirilo Makarane.

Galerija


Poljski turisti unajmili su kuću na Zelenki u Makarskoj, a u njoj su odlučili, ne obazirući se na propise i zakone, pa i opću kulturu, raditi što ih je volja.

Čitatelj Makarske kronike ih je tako snimio u čitavom nizu nedoličnih radnji, pri čemu je kulminacija uslijedila kolektivnim penjanjem na kosi krov i hodanjem po njemu, dernjavom, skidanjem hlača i pokazivanjem "muškosti" i stražnjice

Vezani članci HGSS spašavao turiste s litice - 3 Zapeli na stijeni okruženoj morem i ispod strme litice: Dizala se plima, puhala je bura pa je u akciju morao HGSS Turisti u Rovinju Rat za goste i kupce: Svađe i tučnjave od sjevera do juga, a turista ima dovoljno za sve. Lučki kapetan ima savjet za smirivanje situacije

"Raspalili su glazbu, techno, i čitavo susjedstvo digli na noge. Ne trebam ni govoriti kako su djeca reagirala na njihovo ponašanje i stalno skidanje", ispričao je jedan od susjeda veselih Poljaka sa Zelenke za Slobodnu Dalmaciju.

Upozoravali su ih, veli, da ne luduju po krovu, da se smire, no oni bi nakon toga samo udarili kontru.

"Spuštenih bi se hlača hvatali za genitalije, pokazujući nam što misle o našim prosvjedima", kazao je susjed.

Poljaci o kojima je riječ nisu, međutim, tek ''obični'' gosti, već organizatori i sudionici sedmodnevnog, i to prvog, izdanja projekta naziva ''Shore'' koji u Poljskoj imaju na desetke tisuća pratitelja po društvenim mrežama.

Nakon brojnih upozorenja susjeda, po prijavi o narušavanju javnog reda i mira, na koncu su reagirali i makarski policajci. Poljacima su izdali upozorenje, te su ih, kako nam je rečeno u Odjelu za odnose s javnošću Policijske uprave splitsko-dalmatinske, educirali o pravilima pristojnog ponašanja.