Izletnički brod, arhiva (Foto: Pixell)
Izletnički brod, arhiva (Foto: Pixell) Foto: Pixell

Zbog sudjelovanja u tučnjavi u kojoj je u nedjelju (6. svibnja) jedna osoba teško ozlijeđena makarska je policija protiv dvojice državljana Poljske podnijela kaznene prijave i prekršajne protiv sve šestorice, izvijestila je policija u utorak, a motiv sukoba, prema neslužbenoj informaciji, bio je izbor glazbe koja se slušala na izletničkom brodu.


Splitsko-dalmatinska Policijska uprava priopćila je da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad više osoba koje su Baškoj Vodi narušavale javni red i mir u nedjelju u 18:45 na izletničkom brodu, a potom se posvađale i potukle na rivi. Policija je u postaju privela sedmoricu Poljaka, no tijekom kriminalističkog istraživanja pokazalo se kako su u tučnjavi sudjelovala šestorica.

Vezani članci Tučnjava Funcuta i Torcide VIDEO Brutalna tučnjava mladih pripadnika šibenskih Funcuta i Torcide, gađali se kamenjem i bakljama Hvar diše turizam - 5 Da ne povjeruješ! Na Hvaru se potukli zbog gostiju, nekoliko osoba završilo u moru

Šva šestorica, u dobi od 18 do 51 godine, osumnjičena su za prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te su im izdati prekršajni nalozi. Protiv dvojice, 33-godišnjaka i 43-godišnjaka podnesene su i kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu zbog utvrđene sumnje da su sudjelovali u tučnjavi u kojoj je 51-godišnjak zadobio tešku tjelesnu ozljedu, zbog čega mu je u bolnici pružena liječnička pomoć.

Neslužbeno se doznaje kako je motiv za tučnjavu bio izbor glazbe koja se slušala na izletničkom brodu na kojem je bilo puno putnika, a svi privedeni Poljaci bili su pod utjecajem alkohola. (Hina)