Meda par vrsta, rakije, travarice, likeri, maslinovo ulje, lavanda. U nadi da će pokrpati kućni budžet, jer mala mirovina nije dovoljna, Anka svakodnevno uz cestu provodi 12 sati. Iako se njezina tezga nalazi uz vrlo prometnu cestu svježe voće i povrće s poprilično prihvatljivim cijenama turiste sve manje privlače. Zna proći i nekoliko dana, a da se nitko ne zaustavi i barem pogleda što se nudi.
Pročitajte i ovo
Odlična prilika za mladu obitelj
FOTO Prodaje se trosoban stan s terasom i parkirnim mjestom: Pogledajte cijenu
Odlična investicija
FOTO Prodaje se suterenski stan od 50 kvadrata u Zagrebu na odličnoj lokaciji: Pogledajte cijenu
'Ne možemo zaraditi ni dnevnicu'
'Ove godine je zaista loše, lani smo mogli malo i za zimu nešto pribaviti, a ove godine, vidjet ćemo još. Ne može se, što se kaže, ni dnevnica zaraditi, možda pola', rekla je trgovkinja Anka Beram. U sezoni svatko želi svoj dio turističkog kolača, no trgovci poput Anke nerado staju pred kameru u strahu od inspekcije. Turistički djelatnici smatraju da takozvane bakice uz cestu nagrđuju imidž hrvatskog turizma. 'Ja mislim da je sve to negativno, zato što za sve te proizvode postoje mjesta regulirana gdje bi se to trebalo i moglo odvijati. Prema tome mislim da to nije ukusno', rekao je Zvonko Šupe, direktor turističke zajednice Zadar. Ipak, ove su tezge već postale dio dalmatinskog kolorita, pa turisti često uz kupovinu iskoriste priliku i za fotografiranje.