Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prosječnoj četveročlanoj obitelji u siječnju je za preživljavanje trebalo 6.611 kuna, a ako unajmljuje stan, onda su joj se mjesečni troškovi popeli i do 8.500 kuna.


Uz to, svaki zaposleni Hrvat u prosjeku je zadužen 85 tisuća kuna, a da bi kupio skromni stan od 50 kvadrata mora raditi gotovo deset godina. Prosječna plaća za mjesec studeni iznosila je 5.385 kuna i bila je dovoljna za pokrivanje svega 82 posto mjesečnih obiteljskih troškova.

Vezani članci Kupnja namirnica Loše vijesti za Hrvatsku: Hranu plaćamo skuplje od Španjolaca i Britanaca. "Doslovno se hodočasti od centra do centra, traže se nekakve akcije..." Slika nije dostupna VIDEO Evo kako zaista žive radnici u Hrvatskoj!

‘Ako sada pogledamo da je krajem 12. mjeseca u Hrvatskoj bilo nezaposlenih 291 tisuća, što je 50 tisuća više nego prije godinu dana, onda se doista trebamo što će se dogoditi sa ovih 70 tisuća radnika koji rade u tvrtkama u i obrtima gdje je tako snažno poraslo neplaćanje’, rekao je Krešimir Sever, predsjednik NHS-a.