Ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Policija je u Tisnom uhitila u zadnjih petnaestak dana četvoricu britanskih turista koje sumnjiči za preprodaju droge, trojici je već određen 30-dnevni istražni zatvor kako na slobodi ne bi ponovili kazneno djelo, a četvrti, uhićen 15. kolovoza, predan je pritvorskom nadzorniku.


Protiv 26-godišnjaka, 32-godišnjaka i 46-godišnjaka šibensko tužiteljstvo donijelo je rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje, prerade, uvoza ili izvoza tvari koje su u Hrvatskoj zabranjene, zbog čega im je i određen istražni zatvor.

Vezani članci Brod Jadran (Foto: Wikipedia) Na hrvatskom brodu koji je u Crnoj Gori "zapeo" još od rata pokušali prošvercati drogu Dovršeno kriminalističko istraživanje u Splitu (Foto: MUP) U Splitu uhvaćen diler: Policija pretragom stana pronašla drogu, digitalne vage i oružje

Dvojicu Britanaca, 46-godišnjaka i 32-godišnjaka policija je uhitila 31. srpnja u Tisnom u kampu gdje se tijekom čitavog ljeta održavaju festivali elektronske glazbe.

Kod 46-godišnjaka policija je pronašla 11 tableta ecstasy i bočicu sa 20 mililitara droge GHB, poznate i kao 'droga za silovanje', a pretragom apartmana kojim se britanski turist koristio pronašli su još 372 tableta ecstasyja. U kampu je uhićen i njegov 32-godišnji sunarodnjak kod kojeg su inspektori šibenskog Odjela kriminaliteta droga pronašli razne vrste droge i novac za kojeg sumnjaju da potječe od prodaje.

Policija je 26-godišnjaka uhitila na istoj lokaciji prošlog vikenda. On je kod sebe imao 78,7 grama različitih vrsta droga.

Četvrti Britanac osumnjičen za preprodaju droge uhićen je na blagdan Velike Gospe, pet minuta nakon ponoći, u blizini istoga kampa. Riječ je o 22-godišnjaku, koji je kod sebe imao također više vrsta droge. Radi nastavka kaznenog postupka, predan je pritvorskom nadzorniku. (Hina)