Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitski Trgovački sud ponovno je odobrio uporabu računa 'Sunčanog Hvara' pošto je zagrebačka građevna tvrtka 'Inpro' odustala od zahtjeva za stečajem te tvrtke koji je tražila jer nije mogla naplatiti dug, izvijestio je danas Ured za informiranje 'Sunčanog Hvara'.


'Sunčanom Hvaru' blokirao je imovinu prije dva tjedna splitski Trgovački sud jer je 'Inpro' zatražilo stečaj te hotelsko-turističke tvrtke tereteći je da nije isplatio dug za obnovu dvaju hotela. Po medijskim napisima 'Sunčani Hvar' tvrtki 'Inpro' duguje 18,5 milijuna kuna, a po neslužbenim podatcima dvije su se tvrtke u međuvremenu nagodile o namirenju duga.

Vezani članci Procesija \ Završila procesija ''Za križen'' na Hvaru: Nije bilo gužve ni grupiranja, policija je sve pratila Procesija Za križen Procesija "Za križen" ipak će se i ove godine održati na Hvaru, doznajemo zašto je došlo do zabune

Danas su članovi Radničkog vijeća i predstavnici sindikata 'Sunčanog Hvara' sastali s predsjednikom Uprave tog poduzeća Jacquesom Bourgeoisom koji ih je, kako je priopćeno nakon sastanka, izvijestio da je je Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) 'Sunčanom Hvaru' pozajmio 15 milijuna kuna da ispuni obveze prema radnicima, tj. isplati im plaće. Na sastanku je rečeno kako radnici neće biti otpuštani te je dogovoreno da žurno počnu pripreme za iduću turističku sezonu.

Sinoć je dopredsjednik hrvatske vlade Damir Polančec u Hvaru na zatvorenu sastanku više sati razgovarao s predstavnicima hvarskih gradskih vlasti i 'Sunčanog Hvara'. Na sastanku je iznesen vladin prijedlog o suradnji s predstavnicima ORCO-grupe kao većinskog vlasnika 'Sunčanog Hvara' da se imovinsko-pravni spor u 'Sunčanom Hvaru' prevlada odštetom gradu Hvaru tako da postane stopostotnim vlasnikom hotela 'Sirene' koji se procjenjuje na više od 10 milijuna eura. Odštetu bi dobila i Hvarsko-bračko-viška biskupija koja bi postala vlasnikom hotela 'Dalmacije' u kojem bi bili smješteni stariji svećenici.

Po tom prijedlogu, o kojem će idućih tjedan dana odlučivati hvarsko Gradsko vijeće, 'Sunčani Hvar' bi stekao dionice iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju, od kojih bi dio dodijelio zaposlenicima 'Sunčanog Hvara', a dio bi poslužio za namirenje prispjelih obveza i ulaganje u razvoj tvrtke.