Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odluka privremenog vjerovničkog vijeća

Trgovački sud ukinuo odluku o angažiranju savjetnika u Agrokoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovački sud donio je novu odluku - ukida se privremeno vjerovničko vijeće o angažiranju pravnih i financijskih savjetnika za vijeće vjerovnika koje plaća Agrokor.

"Ukida se odluka privremenog vjerovničkog vijeća donesena na 18. sjednici održanoj korespodentnim putem dana 13. travnja 2018. godine, kojom je privremeno vjerovničko vijeće: a) predložilo izvanrednom povjereniku, pored postojećih savjetnika izabranih od strane izvanrednog povjerenika, angažman dodatnih financijskih i pravnih savjetnika, inozemnih i domaćih, koji bi na trošak redovnog poslovanja u postupku izvanredne uprave, pružali usluge savjetovanja svakodobnim članovima vjerovničkog vijeća, polagali račun vjerovničkom vijeću i odgovarali vjerovničkom vijeću, te b) ovlastilo izvanrednog povjerenika da s novopredloženim savjetnicima dogovori financijske i druge uvjete njihovog angažmana i sklopi odgovarajuće ugovore.

Pročitajte i ovo Nagodba stigla na Trgovački sud (Foto: Vijesti Nove TV u 14) "Spektakl" u košarkaškoj dvorani Tko sve ima pravo glasa? 5500 vjerovnika u Ciboni će o nagodbi u Agrokoru glasati na mobitelu Franck (Foto: Franck) Odgovor na izjavu Franck opet napao izvanrednu upravu Agrokora: "Neuspješno pokušavaju opravdati sve pogrešne odluke i netransparentnost"

Daje se uputa izvanrednom povjereniku da, do dana pravomoćnosti gornjeg rješenja, ne zaključuje ugovore i ne vrši isplate po navedenoj Odluci privremenog vjerovničkog vijeća", stoji u objavljenoj odluci Trgovačkog suda.

Podjsetimo, nagodbe vjerovnika do krajnjeg roka od 10. srpnja, čini se, neće biti. Franck je objavio priopćenje u kojem upozorava vjerovnike Agrokora i javnost da je Visoki trgovački sud usvojio njihovu žalbu na Rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu od 26. siječnja 2018. o osnivanju vjerovničkog vijeća na temelju razvrstavanja vjerovnika u pet skupina, odnosno ukinuo to rješenje. Franck je tu žalbu uputio zajedno s devet drugih domaćih i stranih vjerovnika.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene