Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stjepan Mesić

'Treba štedjeti na projektima koji ne donose nova sredstva'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon jučerašnjeg sudjelovanja na sjednici Vlade, predsjednik Mesić osvrnuo se na neke od kritika koje je primio u javnosti. Mnogi su očekivali, kaže predsjednik, da će njegove izjave u Banskim dvorima biti puno oštrije. A nisu bile jer je Hrvatska trenutačno, kaže u delikatnoj situaciji, te treba zajedno odlučiti gdje štedjeti. Treba štedjeti na projektima koji ne donose nova sredstva. Hoće li rebalans biti dovoljan, tvrdi Mesić, tek će se vidjeti.

Predsjednik je danas održao i predavanje polaznicima Hrvatskog vojnog učilišta 'Petar Zrinski' i pritom se, govoreći o mjerama za poboljšanje standarda vojske i njezine opreme, a u kontekstu gospodarske krize, založio za učinkovitiji rad tvrtki zaduženih za davanje u koncesiju vojnih nekretnina koje su s vojnog gledišta neperspektivne.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BESPLATNO ONLINE PREDAVANJE Uvod u trgovanje na svjetskoj burzi Strani liječnici na edukaciji u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Globalna suradnja U zdravstvu ipak ima i pozitivnih priča: Liječnici iz Azije i Afrike dolaze u Hrvatsku učiti od naših stručnjaka

Predsjednik je, na upit novinara rekao kako bi se boljom komercijalizacijom neperspektivnih objekata u vojnom vlasništvu mogla osigurati i sredstva za projekt preseljenja Ministarstva obrane. 'Ako budemo poduzeli sve što je potrebno da se sredstva koja će se dobiti komercijalizacijom neperspektivnih objekata usmjere na poboljšanje standarda vojske i opreme, mislim da bismo mogli imati dovoljno sredstava da se taj program ostvari', rekao je Predsjednik.

Naglasio je da on i Glavni stožer nisu zadovoljni kako teče proces davanja neperspektivnih vojnih objekata u koncesiju. 'Osnovano se ljutim i tražio sam da se to pokrene', rekao je Mesić upozoravajući da do sada 'nijedan objekt još nije dan u koncesiju'. 'Radi se o tisućama kvadrata na najperspektivnijim dijelovima domovine', dodao je. 'To je jednostavno mrtvi kapital za koji bismo, da smo ga komercijalizirali, dobili ogromna sredstva koja se ne budžetiraju, ali bi jako dobro došla našoj vojsci', naglasio je Predsjednik.

Iskazao je zadovoljstvo strukturom i naobrazbom u HV-u. 'Imamo educirane časnike i dočasnike spremne za sve funkcije koje će u NATO-u morati obavljati', rekao je Mesić.

Nije se složio s ocjenom da je na jučerašnjoj sjednici Vlade, bio preblag, posebice po pitanju gradnje Pelješkog mosta. 'Nisam ništa ublažio. Samo tražim da se ide s egzaktnim podacima. Hrvatska javnost mora znati koliko to košta i što će taj most donositi. To javnost interesira', rekao je Mesić. Ponovio je da se treba razmotriti svaka investicija, a da se on zalaže za štednju na projektima koji ne donose nove vrijednosti i sredstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene