Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raskol u sindikatima

'Tražimo ostavku Vilima Ribića, ponaša se autokratski'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devet od 13 sindikata iz Matice sindikata zatražilo je da predsjednik Matice Vilim Ribić odstupi s tog mjesta.

Ako to ne učini, oni i njihovih 44.000 članova napuštaju Maticu. Ribićevu ostavku traže jer smatraju da se ponaša autokratski i da vlastite interese stavlja ispred interesa sindikata. Nezadovoljni su i radom koordinacije sindikalnih središnjica. Iz istog razloga je i Hrvatska udruga sindikata na čelu s Ozrenom Matijaševićem odlučila napustiti koordinaciju pet sindikalnih središnjica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekonomska situacija sve teža Predstavnici sindikata uoči sastanka s Vladom: ''Dok Nacionalni stožer umiruje narod, na drugoj strani dio poslodavaca unosi nemir'' Slika nije dostupna kako će završiti Sindikalist Ribić objasnio razliku između Vladine ponude i rasta koeficijenata, poznato i koliko će to stajati

>> Građanima sindikati isti kao i političari

'Nadalje što se zamjera predsjedniku Matice je angažman na uspostavi preuske suradnje s vladajućom političkom opcijom što dovodi u pitanje percepciju šire javnosti u neovisnost Matice', rekao je Stjepan Kolarić, zamjenik predsjednika Matice hrvatskih sindikata.

'Kada nakon toliko dugo vremena predsjednik poistovjećuje sebe s Maticom, kada ne želi čuti vapaje mojih kolega za nekakvom promjenom sindikalne politike, kada nas se ne uvažava i vrijeđa, daljni suživot više nije moguć', rekla je Jadranka Ivezić, članica predsjedništva Matice hrvatskih sindikata.

'Već dulje vrijeme ne uspijevamo nametnuti krucijalne probleme hrvatskog društva, to je stanje u gospodarstvu, neučinkovite vladine mjere kao odgovor na popravljanje situacije u gospodarstvu, ne uspijevamo ih nametnuti niti na sjednicama GSV-a niti na sastancima s Vladom i poslodavcima', rekao je Ozren Matijašević, predsjednik HUS-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene