Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj koji tjera strah u kosti

Čovjek koji je od početka znao sudbinu Kristine Šušnjare otkrio što stoji iza hladnokrvnog ubojstva

Tragovi donose priču o nestanku Kristine Šušnjare (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Tragovi donose priču o nestanku Kristine Šušnjare (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Tragovi donose priču o nestanku Kristine Šušnjare (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Tragovi donose priču o nestanku Kristine Šušnjare (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Tragovi donose priču o nestanku Kristine Šušnjare (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Tragovi donose priču o nestanku Kristine Šušnjare (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr Tragovi donose priču o nestanku Kristine Šušnjare (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Tragovi donose priču o nestanku Kristine Šušnjare (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Tragovi donose priču o nestanku Kristine Šušnjare (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tragovi donose priču o nestanku Kristine Šušnjare (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Marko Matovac (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/6 >>
Slučaj koji je utjerao strah u kosti stanovnicima Trilja ostavio je u suzama obitelj i prijatelje 19-godišnje studentice Kristine Šušnjare. Cetinsku krajinu digao je na noge nestanak mlade djevojke iz Trilja koja se kobne večeri trebala naći s prijateljicama u Sinju, no u Sinj nikada nije stigla.

Zabrinuti roditelji već su ujutro prijavili Kristinin nestanak. Trilj je uskoro bio na nogama. U potragu su uz policiju krenuli mještani, vatrogasci, gorska služba spašavanja – no danima je potraga bila neuspješna.

Pročitajte i ovo Ljubica Sorić (Foto: Dnevnik.hr) Potresna priča iz Zadra Tužna priča o nestanku prikazuje tanku liniju između ljubavi i stravičnog zločina Stravična priča o dva povezana nestanka u razmaku od deset godina (Foto: Dnevnik.hr) - 9 Ekskluzivna ispovijest ucjenjivača Mislio je da se izvukao. A onda je policiju nazvao njegov sin...: Šokantni detalji zločina u okolici Zagreba

“Nismo došli do informacije da se čudno ponašala, dapače, bila je jedna mirna osoba koja je imala uži krug prijateljica”, prisjeća se inspektor Branko Grubišić, koji je sudjelovao u potrazi. Vrlo brzo istražitelji dolaze do informacije o zelenom vozilu koje se zaustavilo na triljskom mostu. Svjedoci su tada posljednji put vidjeli Kristinu kako razgovara s nepoznatom osobom i ulazi u automobil. Istraga je uskoro ponovno završila u slijepoj ulici, a istražitelji na početku, bez ikakvih tragova o nestanku mlade djevojke.

Potragu, u kojoj su sudjelovali svi, naprasno je prekinuo poziv umirovljenika koji je tijekom šetnje sa psom pronašao tijelo nepoznate djevojke. „Okrenuo sam se na donji dio ceste, ugledam lutku, meni se čini da je lutka bila. Uzeo sam jedan kamenčić, pilja kako mi kažemo, i pogodio sam je u bedro. Bedro, da ne šuška, nije lutka”, prsjeća se  Marko Matovac. Na mjesto pronalaska ubrzo su stigli istražitelji, no zbog težine ozljeda nitko nije mogao biti siguran da je riječ o Kristini.

Tragovi donose priču o nestanku Kristine Šušnjare (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Marko Matovac (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Dok se čekao nalaz obdukcije i potvrda da je riječ o nestaloj Kristini, sve se glasnije spominjao automobil zelene boje koji je na sebi imao „nabrijane felge“. Već drugo jutro stigla je tužna vijest u dom Šušnjarinih. Patolog je potvrdio kako je nesretna djevojka koja pronađena potpuno naga nestala Kristina Šušnjara.

“Od tada mi je to sve poremetilo u životu, ja više nisam isti kao šta sam bio. Ja sam bio čovjek od veselja, volio sam i širok krug ljudi, prijatelja i svega. Tuga, plač, to je samo bilo”, prisjeća se otac ubijene Kristine.

Dok su policajci ulagali sve napore u prikupljanje informacija o automobilu, došlo je do preokreta koji nitko nije ni naslućivao. U policijsku postaju u pratnji brata stigao je vlasnik zelenog vozila s „nabrijanim felgama“. Odgovarao je opisu koji su istražiteljima dali svjedoci koji su Kristinu vidjeli na mostu. Mladić je istražiteljima tvrdio kako je riječ o nesretnom slučaju.

Prema nalogu suca istrage, istražitelji su s ubojicom otišli na autentične lokacije kako bi im u detalje opisao kako je došlo do stravične smrti nestale Kristine. Iako je izgledalo da ubojica surađuje, istražitelji su bili svjesni da je sve što im govori obična laž jer ozljede koje je imala nisu odgovarale slučajnom padu, kako je ubojica tvrdio.

Tragovi donose priču o nestanku Kristine Šušnjare (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tragovi donose priču o nestanku Kristine Šušnjare (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Tek kada je ubojica shvatio da će policija pregledati vozilo i pregledom otkriti istinu, odlučio je priznati što se zaista dogodilo u njegovu automobilu. Nakon što je nasrnuo na Kristinu, zgrabio je francuski ključ iz pretinca automobila i hladnokrvno je izudarao po glavi kako bi je smirio. Shvatio je što je učinio i odlučio baciti tijelo u provaliju pored ceste.

''Ni jednom riječju osumnjičeni mi nije za to vrijeme priopćio da mu je žao, da je mogao napraviti nešto drugo, nešto drugačije. Dapače, povlačio se u sebe i što je vrijeme dalje teklo, on je izbjegavao kontakt i pogledom i riječima, povlačio se u sebe'', prepričao je narednik Branko Grubišić.

Ubojica nije mirovao nakon što je bešćutno bacio tijelo mlade djevojke u provaliju. Uputio se prema obiteljskoj kući, svega nekoliko kilometara od mjesta na koje je odbacio tijelo. Cijelim putem razmišljao je što će učiniti s naušnicama, mobitelom, ali i hlačama i čizmica koje je skinuo s Kristine. Želio je biti siguran da neće postojati nikakav trag koji će ga povezati s nestalom. Njezinu je odjeću i osobne stvari naposljetku zapalio. Kristinin ubojica danas u Lepoglavi služi zatvorsku kaznu. Iza rešetaka bi trebao biti još 23 godine.

Intrigantni dokumentarno-igrani serijal Nove TV 'Tragovi' donosi rekonstrukciju najtežih i najzagonetnijih zločina koji su se dogodili u Hrvatskoj. Snimljeni prema istinitim događajima, kroz razgovore s ključnim akterima te potresne autentične snimke, otkrivaju što je prethodilo nekim od najokrutnijih ubojstava koja su šokirala zemlju. 'Tragove' urednika i voditelja Domagoja Mikića pratite od ponedjeljka do srijede na Novoj TV nakon 'Farme', a propuštene emisije pogledajte na novavideo.dnevnik.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene