Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vratili smo se kući'

Karamarko: Nema više sintagme o zapadnom Balkanu, kojem nikada nismo pripadali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izrazio je danas zadovoljstvo ulaskom Hrvatske u EU rekavši da je to velik dan za hrvatski narod, čime počinje i nova faza povijesti.

Prigodom ulaska Hrvatske u EU, izaslanstvo HDZ-a je predvođeno predsjednikom Karamarkom položilo vijence i zapalilo svijeće na Oltaru domovine, na Zidu boli na groblju Mirogoju te na grobu prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

'Danas, 1. srpnja, sjećamo se svih onih koji su sanjali i stvarali takvu državu. Na grobu smo dr. Franje Tuđmana koji je rodonačelnik ideje o Hrvatskoj u euroatlanskim integracijama, a bili smo i kod spomenika našim braniteljima koji su najzaslužniji da Hrvatska danas postoji', kazao je Karamarko novinarima nakon polaganja vijenaca.

>> Karamarko: Prepotencija ove vlasti je nesnosna, to više ne možemo trpjeti

Istaknuo je i da je svaka prosječna hrvatska obitelj, živeći u mraku komunizma i Jugoslavije, sanjala neovisnu Hrvatsku, članicu NATO-a i EU. 'Vratili smo se kući. Nema više sintagme o zapadnom Balkanu, kojem nikada nismo pripadali. Uvijek smo bili srednjoeuropska država mediteranskog bazena ', napomenuo je Karamarko. Izrazio je nadu i da će ubrzo nova i sposobnija vlast povesti Hrvatsku u pravom smjeru.

Na novinarsko pitanje kakav život očekuje građane u EU, predsjednik HDZ-a rekao je da se idućih dana ništa spektakularno neće dogoditi. Naglasio je i da se HDZ i dalje moramo boriti kako bi što prije došao na vlast i građanima ponudio gospodarske programe koji će zemlju izvući iz sadašnjih neprilika te optimalno koristiti ono što nudi EU. 'Hrvatska puno toga može dati Europi. Ona je obogaćenje za Europu i ukras EU', kazao je.

Istaknuo je da je tijekom pregovore Hrvatska preuzela standarde koji vrijede u EU i koji su bili narušeni dok smo bili u Jugoslaviji. 'Komunistički mentalni sklop je definitivno devastirao hrvatsku državu. Idemo se baviti gospodarstvom i kvalitetom života u EU', rekao je Karamarko. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene