Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogradili se

Ministar branitelja odgovorio vukovarskom gradonačelniku: "Nije mi jasno što se to dogodilo ove godine"

Aktualno Galerija Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja Foto: Dnevnik Nove TV Ivan Penava, gradonačelnik grada Vukovara - 1 Ivan Penava, gradonačelnik grada Vukovara - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Ivan Penava, gradonačelnik grada Vukovara - 2 Ivan Penava, gradonačelnik grada Vukovara - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Vukovar Galerija 1/4 >>
MInistarstvo branitelja ogradilo se od izjava vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i poručilo da oni nisu imali nikakva saznanja o njegovim namjerama.

Ni sami pripadnici udruga HOS-a nisu znali da će upravo oni biti u središtu ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja. 

Od svega se ograđuje i Ministarstvo branitelja - koje je za sljedeći tjedan sazvalo sastanak vijeća koje se oko svega trebalo dogovoriti. Evo što je još rekao ministar Tomo Medved reporterki Dnevnika Nove TV Petri Buljan.

"Nije mi jasno što se to dogodilo ove godine i uslijed čega je gradonačelnik Vukovara istupio na ovaj način, očito da je riječ da se fokus obljetnice premjesti na temu koja potiče na podjele i razdor braniteljske populacije i cijelog društva", rekao je Medved. 

Pročitajte i ovo Helikopter kod Karlovca Bizaran razlog FOTO Ukrajinski helikopter sletio je na njivu kod Karlovca: Na teren su odmah izašle sve sigurnosne službe

"Oko samog plakata želim kazati da sam danas imao niz poziva branitelja iz drugih postrojbi i policije koji ističu negodovanje uslijed kojih okolnosti je stavio samo HOS, zašto tu nije samo slog HOS-a, zašto tu nisu druge postrojbe, zbog čega se radi razlika između postrojbi koje su branile Vukovar. Isto tako, u stalnom sam kontaktu s obitelji Nicoliera koja izražava negodovanje jer ih nitko nije kontaktirao niti su znali da će lice Jean Micaela, kao i njegova posljednja izjava koju je dao u vukovarskoj bolnici biti na sloganu", dodao je. 

"Rekli ste što vam je sporno na sloganu, ali niste ništa rekli za slovo 'u' koje je mnogima danas trn u oku? Biste li to odobrili? Je li vam to u redu?", upitala je Buljan.

Pročitajte i ovo Ivan Penava aktualna tema Je li Penavin potez politička provokacija? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

"Usmjeravam vas prema gradu Vukovaru, da oni elaboriraju i obrazlože svaki detalj tog plakata. Grad Vukovar je autor, mi ni na koji način nismo imali saznanja", odgovorio je ministar. 

"Nažalost oni se ovdje iščitavaju, u velikom broju razgovora i poziva danas svi se osvrću da je to politiziranje sa žrtvom što je nedopustivo", istaknuo je Medved i dodao da nije upitao Ivana Penavu zašto je to učinio. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene