Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prava branitelja

Medved: Povećat će se invalidnine i zaokružiti proces proširenja opsega prava za mirovine ratnih vojnih invalida Hrvatskoga vijeća obrane

Tomo Medved
Tomo Medved Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX/Cropix
Tisuću hrvatskih branitelja okupilo se na sportskom natjecanju HVIDR-e u petak u Malome Lošinju, gdje je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved naglasio da će se predloženim izmjenama Zakona o hrvatskim braniteljima prvi put nakon 20 godina povećati vojne invalidnine.

Izmjene i dopune Zakona o hrvatskim braniteljima prvi će put nakon 20 godina uskladiti i povećati invalidnine hrvatskih ratnih vojnih invalida i zaokružiti proces proširenja opsega prava za mirovine ratnih vojnih invalida Hrvatskoga vijeća obrane, rekao je Medved otvarajući tradicionalno natjecanje, uz zahvalnost braniteljima na doprinosu u obrani Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Pročitajte i ovo Sukob Izraela i Hamasa Sukob na Bliskom istoku FOTO/VIDEO Netanyahu poručio: "Ovo je samo početak." Civili bježe iz Gaze, stižu nova upozorenja o katastrofi

Govoreći o postignućima u unaprjeđenju sustava skrbi za hrvatske branitelje i stradalnike te napose hrvatske ratne vojne invalide, podsjetio je da su izgrađena četiri veteranska centra te najavio širenje mreže.

Tradicionalno sportsko natjecanje u organizaciji Zajednice županijskih zajednica, udruga i članova Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata RH ove godine održava se u Malom Lošinju.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Gost Dnevnika Nove TV Grbin o aktualnim temama i cijenama: "Idem u dućan i ponekad se šokiram. Jedna me stvar posebno izula iz cipela." Otkrio i je li ponudio ostavku u SDP-u

Nakon blagoslova natjecatelja na središnjem gradskom trgu, uslijedila je utrka u kolicima stopostotnih ratnih vojnih invalida Rivom lošinjskih kapetana, a potom su na sportskim borilištima održana natjecanja u deset sportskih disciplina.

Natjecanje 27. SŠNIDOR "Mali Lošinj 2023." održava se od 13. do 15. listopada, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, a u subotu će biti održan Sabor HVIDR-e te svečano uručenje pehara i medalja najuspješnijim natjecateljima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene