Obavijesti Video Pretražite Navigacija
muke po kvadratima

Tolušić nadopunio imovinsku karticu: Stanu porasla vrijednost, a sjetio se i kako ga je točno platio

Provjereno otkriva detalje afere Tolušićeve imovinske kartice (Foto: Provjereno) - 3
Provjereno otkriva detalje afere Tolušićeve imovinske kartice (Foto: Provjereno) - 3 Provjereno
Aktualno Galerija Provjereno otkriva detalje afere Tolušićeve imovinske kartice (Foto: Provjereno) - 3 Provjereno otkriva detalje afere Tolušićeve imovinske kartice (Foto: Provjereno) - 3 Foto: Provjereno Ministar Tolušić nadopunio imovinsku karticu (Foto: Provjereno) - 1 Ministar Tolušić nadopunio imovinsku karticu (Foto: Provjereno) - 1 Foto: Provjereno Ministar Tolušić nadopunio imovinsku karticu (Foto: Provjereno) - 2 Ministar Tolušić nadopunio imovinsku karticu (Foto: Provjereno) - 2 Foto: Provjereno +0 \'Provjereno\' nastavlja analizirati imovinu ministra Tolušića (Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/4 >>
Nakon istraživačkih priča Provjerenog i drugih medija o nepravilnostima u imovinskoj kartici ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, došlo je do promjena u upisanim podacima, iako je ministar isprva danima tvrdio kako je sve ispunio prema pravilima i propisima.

Promijenjena je površina obiteljske kuće u Virovitici, zajedno s famoznom ''roštiljarnicom", koja je pokrenula lavinu interesa javnosti i sada iznosi 1587 četvornih metara, umjesto dosadašnje površine od 165 m² (dok je u posjedovnom listu, podsjetimo, navedena površina od 330 m²).

Pročitajte i ovo \'Provjereno\' nastavlja analizirati imovinu ministra Tolušića (Dnevnik.hr) - 5 Prvo sve poricao, a onda se posuo pepelom Provjereno donosi vrlo zapetljanu priču ministra Tolušića: Tko mu je prodao, kada je kupio, koliko je platio i za koliko je dao? Slika nije dostupna čeka se odluka povjerenstva Ministar naučio iz pogrešaka: Tomislav Tolušić preuzeo upute o pravilnom ispunjavanju imovinske kartice

Tolušić je, naime, u novu površinu uračunao i okućnicu. Također, prema najnovijoj izmjeni, kuća i okućnica više nisu u suvlasništvu supruge, već je stopostotni vlasnik ministar osobno.

Provjereno otkriva detalje afere Tolušićeve imovinske kartice (Foto: Provjereno) - 3 Ministar Tolušić nadopunio imovinsku karticu (Foto: Provjereno) - 1 Foto: Provjereno

No nije promijenio samo podatke vezane za obiteljsku kuću. Stan u Zagrebu veličine 83,45 m² ministar je procijenio na veću tržišnu vrijednost nego prije 10 mjeseci, kada je zadnji put upisivao promjene u karticu. Dok je u listopadu 2018. stan procijenio na 600 tisuća kuna, nova procjena sada iznosi 630 tisuća.

Zanimljivo, Tolušić je promijenio i podatke o tome na koji način je stekao stan 2017. godine. Dok je u dosadašnjim karticama stajalo kako je riječ o stjecanju isključivo putem kreditnog zaduženja u banci, sada se očito prisjetio da je dio iznosa za stan osigurao i prodajom imovine.

Provjereno otkriva detalje afere Tolušićeve imovinske kartice (Foto: Provjereno) - 3 Ministar Tolušić nadopunio imovinsku karticu (Foto: Provjereno) - 2 Foto: Provjereno

Povjerenstvo i dalje ''češlja'' karticu

Novost je u kartici i automobil marke Renault Avantime iz 2002. godine kojeg je ministar procijenio na 27 tisuća kuna, a stekao ga je prodajom imovine i iz vlastite plaće. Iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa potvrdili su nam da je postupak redovite provjere cijele imovinske kartice ministra poljoprivrede još u tijeku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene