Tomislav Sokol, HDZ-ov europarlamentarac, objasnio je svoju objavu u kojoj je napisao da Milan Bandić nije budućnot Zagreba. Tvrdi da se taj status odnosio na lokalne izbore.


"Milan Bandić nije budućnost Zagreba", napisao je Tomsilav Sokol, HDZ-ov europarlamentarac, na Facebooku u nedjelju i uzburkao duhove. Bandić je, naime, koalicijski partner HDZ-ovoj parlamentarnoj većini. 

Vezani članci Zlatko Canjuga - 5 Njihove političke polemike bile su legendarne, a evo što Zlatko Canjuga danas kaže o Milanu Bandiću Zagreb iz zraka - 3 Bitka za Zagreb: SDP se dvoumi, a i HDZ kao da miruje. A imaju zajednički cilj - nakon više od 20 godina srušiti Milana Bandića

Sokol, međutim, sada pojašnjava da se to napisao u kontekstu budućih lokalnih izbora. "Tom izjavom sam htio reći, a to se prvenstveno odnosilo na lokalne izbore, jest da gradski HDZ ne treba biti u sjeni nikoga pa ni gradonačelnika Bandića. Vidjeli smo da je tako bilo dugi niz godina", kaže Sokol, dodajući da bi HDZ na idućim lokalnim izborima trebao imati jasno definirane politike nužne za razvoj Zagreba i da bi trebao imati svog kandidata za gradonačelnika.

"Ta prepoznatljivost zagrebačkog HDZ-a je ono što nam je u velikoj mjeri falilo od 2000. do danas, i na tome treba raditi. Ta se izjava treba promatrati u tom kontekstu, pitanja politike u Zagrebu, snage i prepoznatljivosti lokalnog HDZ-a i onoga što HDZ treba napraviti na sljedećim lokalnim izborima da bi preuzeo odgovornost za vođenje grada", kaže Sokol.

Kaže da je iznio svoj osobni stav i da u njemu nema ništa loše. 

U svom statusu Sokol je, među ostalim, napisao da smatra da je njegova dužnost kao Zagrepčanina i člana gradske organizacije, iznijeti jasan stav o budućnosti svoga grada.

"Milan Bandić nije budućnost Zagreba. Očekujem od mog zagrebačkog HDZ-a da dobro promotri okolnosti i izmakne se od osobnih perspektiva i kratkovidnog političkog pragmatizma. Nominalna oporba je iznjedrila trenutno vodstvo grada, isprepletena je s njim i neće ponuditi kandidata koji će okupiti sve snage kojima je stalo do budućnosti grada. Samo HDZ može okupiti ljude, čak i one koji inače različito razmišljaju, te donijeti promjenu u Zagrebu", napisao je Sokol, pozivajući zagrebačke HDZ-ovce da krenu u borbu za grad, "ovog puta iskreno i stvarno".