Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko prozvao je premijera Zorana Milanovića za dvostruke kriterije kada su u pitanju SDP i HDZ, a vladajuće za pokušaj kriminalizacije cijeloga HDZ-a zbog nepravomoćne presude u slučaju Fimi media protiv stranke te njezina bivšeg čelnika i premijera Ive Sanadera.


'Kada smo mi u pitanju jedni su kriteriji, a kada su oni u pitanju onda to nije njegov posao. Ništa nije njegov posao', kazao je Tomislav Karamarko novinarima koji su ga, uoči 24. obljetnice HDZ-a Gornji grad-Medveščak i Donji grad, upitali kako komentira premijerovu izjavu da slučaj bivšeg pomoćnika ministra financija Branka Šegona. smijenjenog zbog sukoba interesa, više nije njegov posao.

Vezani članci Mirela Ahmetović Ahmetović: ''Procese u HDZ-u vuče čovjek iz sjene koji je za ručicu doveo sadašnjeg, a dovest će i budućeg predsjednika'' Slika nije dostupna Karamarko: Ma, on je zatukao ovu državu, o čemu on priča

Upitavši se što je posao Zorana Milanovića posao, Karamarko se zapitao i je li njegov posao i oprost 108 milijuna kuna duga 'gospodinu iz jednog Primorskog grada'. Naglasio je kako je to potvrda da se radi o dvostrukim kriterijima koje je prozrela hrvatska javnost.

Upitan treba li DORH istražiti i prodaju Croatia osiguranja, predsjednik HDZ-a odgovorio je da DORH mora istražiti svaku osnovanu sumnju na kazneno djelo.

Za dvotjedni put premijera Milanovića u Australiju i Novi Zeland, Karamarko je rekao kako nije bio primjeren u trenutku kada je zemlja 'u groznoj ekonomskoj situaciji'. No, dodao je, taj put će podržati ukoliko je pridonio otvaranju ijednog radnog mjesta ili dovođenju novih investicija.

Karamarko: Nikada nije bilo teže i mukotrpnije

Karamarko je rekao kako bi volio da Vlada opet pokuša nešto napraviti u području gospodarstva, jer je 'strašna brojka od 385.000 nezaposlenih i njih novih oko 85.000 od kada je sadašnja koalicija na vlasti'.

'Perspektiva nije dobra jer su sve aktivnosti u gospodarstvu pale. Ova Vlada je već umrla što se tiče aktivnosti u gospodarstvu. Još nitko nije objavio da je to tako i još nemamo tu osmrtnicu u tiražnim dnevnim novinama, koje još uvijek navijaju za njih misleći da taj mrtvac još uvijek može trčati sto metara ispod deset sekundi. To je nemoguće', poručio je.

Istaknuo je kako HDZ ima program te su spremni građanima ponuditi nadu i rješenje problema u zemlji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook