Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hrvatska mora bolje!'

Karamarko: Nikada nije bilo teže i mukotrpnije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nikada nije bilo teže i mukotrpnije kao u protekle dvije godine', rekao je predfsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na osnivačkom saboru Zajednice poduzetnika i obrtnika Hrvatske demokratske zajednice.

'Nikada nije bilo teže i mukotrpnije kao u protekle dvije godine. Potrebno je imati Vladu koja razumije poduzetnike. Potrebna je predvidivost ekonomske i porezne politike. Optužuju poduzetnike da su nesposobni, a guše poreznom politikom koja je stihijska', rekao je Tomislav Karamarko obraćajući se okupljenima na osnivačkom saboru Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a koji se održava u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

'Dvije godine hvale se smanjivanjem doprinosa i sada su ga vratili. Nikad lošiji socijalni dijalog, 400 tisuća nezaposlenih su realnost. Hrvatska mora bolje. S ponosom osnivamo Zajednicu poduzetnika i obrtnika HDZ-a. Želimo vam omogućiti susrete i povezivanje sa poduzetnicima iz EU. Kako bi surađivali i poslovali na EU tržištu. Da bi imali koristi morate biti konkurentni. Porezni sustav mora biti konkurentan. Omogućit ćemo plaćanje PDV-a po naplaćenim računima. Ukinut ćemo porez na dividendu. Jamćit ćemo vam poreznu stabilnost. Izbavit ćemo rejting iz smeća. Otvorit ćemo prostor za rast, razvoj i zapošljavanje. Reforma javne administracije koja će postati vaš saveznik. Podupirat ćemo vas u otvaranju novih radnih mjesta. HDZ ima projekte i ljude koji to mogu osigurati', dodao je Karamarko.

Karamarko: Trebamo povući bezrezervnu potporu ulasku Srbije u EU!

Skupu se obratio i glavni tajnik stranke Milijan Brkić koji je istaknuo kako je 'HDZ ljubav i sredstvo kojim je stvorena ova država'.

'Danas HDZ mora biti tu za bolju kvalitetu života. Politika bi trebala davati input gospodarstvu, politika mora bit glasnogovornik gospodarstvu i maknuti sve barijere na tom putu. Ta nas je inicijativa vodila kada smo išli osnivati ovaj savez', rekao je Brkić.

'Treba prestati izvačiti dobit iz poduzeća. Država mora podmiriti dugove prema gospodarstvenicima, smanjiti parafiskalne namete, smanjiti državnu administraciju. Ukinuti članarine i doprinose komorama, za šume i vode. Zašto plaćamo RTV pretplatu, ZAMP, prireze i rente? Ukinuti ne priznavanje PDV-a za službene automobile i reprezentaciju. Obrtnike i poduzetnike treba cijeniti, mi nismo neprijatelji, bez nas nema novih radnih mjesta i vrijeme je da nas se čuje, pita, uvažava i cijeni', rekao je Marijan Coner.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene