Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon izbora

Karamarko kod Bozanića: Kardinal ga primio na njegovu zamolbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kardinal Josip Bozanić primio je predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, na Karamarkovu zamolbu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Prema uobičajenom protokolu, mjesec dana prije parlamentarnih izbora zagrebački nadbiskup Josip Bozanić nije primao političare koji su bili uključeni u izbornu utrku, premda su mnogi tražili da ih primi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Petrov o foteljama REFORME ALI ... Most ne želi manje ministarstava, a MUP im je 'izuzetno bitan' Slika nije dostupna Dobili 7,3 milijuna kuna TKO JE BIO NAJŠIRE RUKE? Domoljubna koalicija objavila popis donatora

Nakon izbora, 9. studenoga popodne, kardinal Bozanić primio je predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, na Karamarkovu zamolbu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije, prenosi Informativna katolička agencija.

KARAMARKO MU JE PORUČIO 'NEKA IDE SVOJIM PUTEM' Prisjetite se kako je izgledao put Drage Prgometa u HDZ-u

Podsjetimo, na parlamentarnim izborima održanim u nedjelju 8. studenog Domoljubna koalicija predvođena Karamarkovim HDZ-om osvojila je 59 zastupničkih mandata što ih čini relativnim pobjednikom izbora, ali nije im priskrbilo dovoljan broj mandata da bi sami sastavili Vladu.

Mandat za sastavljanje Vlade, prema Ustavu Republike Hrvatske može dobiti onaj tko će imati 76 glasova u Saboru. S obzirom na to da nijedna od dvije velike stranke, ni SDP ni HDZ nije prikupila taj broj mandata, morat će po glasove zastupnika Mosta. A to će moći dobiti jedino ukoliko, kako tvrdi Most, pristanu na reforme koje Most zagovara.

Predsjednica je jasno poručila da će se držati Ustava i da će mandat za sastavljanje Vlade dati onome tko je uvjeri da ima dovoljno mandata potpore novoga saziva Sabora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene