Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je nadolazeće europske izbore, najavio kako će tražiti raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora te rekao kako se njegova stranka vraća na vlast!


Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u petak kako su za HDZ jako bitni izbori za Europski parlament jer će oni pokazati snagu stranke, pozvao je članstvo i birače HDZ-a da ne vjeruju anketama jer one obmanjuju te ponovio da će tražiti prijevremene parlamentarne izbore.

Tomislav Karamarko: Jovanovićeva riječ nema nikakvu težinu, bit će zapamćen kao loš ministar grozne Vlade

Vezani članci Provjereno: Slučaj silovanja pasa - 2 Hoće li i kada osuđeni silovatelj pasa iza rešetaka? Detalji monstruoznog slučaja: "Gnjusno, izaziva povraćanje'' Tomislav Karamarko Oglasio se Karamarko: ''Dragi prijatelji, ja sam samo htio spasiti neku lovu za ovu siromašnu državu''

'Nama je jako bitan 25. svibnja kada će se održati izbori za EU parlament jer će to biti treća izborna pobjeda HDZ-a s novim vodstvom, i nakon toga mi ćemo tražiti prijevremene parlamentarne izbore, to jest da se oni održe isti dan kada i predsjednički', istaknuo je Karamarko na skupu u Segetu Donjem kod Trogira, kojim je obilježena 24. obljetnica osnutka HDZ-a u tom mjestu.

Procjenjuje da bi prijevremeni parlamentarni izbori koji bi se održali isti dana kada i predsjednički, donijeli financijsku uštedu jer bi organizacija takvih izbora koštala, kako je rekao, 150 do 200 milijuna kuna.

Karamarko je članstvu i simpatizerima HDZ-a poručio da ne treba nasjedati na rezultate anketa nazvavši ih čudnim, te je naveo primjer nedavne ankete Crobarometra, po kojoj HDZ ima prednost od 0,1 posto u odnosu na SDP.

Tomislav Karamarko: Koliko HDZ vodi, pokazat će prava anketa - EU izbori!

'Mi smo realno od njih (SDP) trenutačno jači za 7 do 8 posto, to je ono što mi znamo. Te ankete su specijalno sredstvo obeshrabrivanja naših članova jer one govore da smo stalno na 20 ili 21 posto podrške birača te da sam ja najnepopularniji; kao da sam ja premijer koji je uništio državu pa moram biti najnepopularniji, ali to su obmane“, kazao je Karamarko, dodavši da ne treba vjerovati tim anketama.

Naglasio je da se HDZ 'vratio' Franji Tuđmanu, narodnjačkim vrijednostima i svome narodu, nakon čega su krenule optužbe da su HDZ i on skrenuli 'desno'. No, istaknuo je Karmarku, to nije istina.

'Novo vodstvo HDZ-a ima dvije pobjede iza sebe, nitko to nije očekivao, a mnogi nisu željeli, ali moram reći da smo i u stranci imali nerazumijevanja i nekih ljudi koji imaju dileme koje su, zapravo, naše političke i ideološke vrijednosti. S time smo raščistili kao što smo u stranci raščistili i s kriminalom', rekao je Karamarko.

Tomislav Karamarko o Željku Jovanoviću: On je član Vlade koja će se pamtiti po lošim rezultatima

Aktualnu situaciju u Hrvatskoj ocijenio je tragičnom i opasnom te je poručio kako HDZ ima snage za prekoret. Karamarko je ponovio oštre kritike na račun vladajuće Kukuriku koalicije.

'Doista ćemo ih skinuti s vlasti, jer ne možemo dopustiti da nas vrijeđaju i ponižavaju', zaključio je Karamarko. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook