Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik HDZ-a uzvraća:

VIDEO 'Jovanovićeva riječ nema nikakvu težinu, bit će zapamćen kao loš ministar grozne Vlade'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijan Brkić, plagiranje diploma, Željko Jovanović i Željko Sabo - sve se to našlo na repertoaru pressice predsjednika HDZ-a.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u petak je u Splitu komentirao brojne aktualnosti u političkom životu zemlje, između ostalog i oduzimanje diplome glavnom tajniku stranke Milijanu Brkiću. 'Upoznati smo sa slučajem. Gospodin Brkić će podnijeti tužbu Upravnom sudu. Kao u svakom sudskom postupku čekat ćemo presudu i nakon toga postupiti onako kao treba postupiti', rekao je Karamarko i dodao kako postoji mnogo kontroverzi vezanih uz sam postupak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Krše se pravila' POSTUPAK ODUZIMANJA DIPLOME Milijan Brkić oglasio se putem odvjetnika Slika nije dostupna Milijan Brkić: 'Jovanović ima nekakav problem sa samim sobom, al` neka mu Bog da zdravlja i sreće!

Rekao je i kako je vrlo indikativan trenutak u kojem se dolazi do ovakvih 'saznanja'. 'Moment kad oni objavljuju da dokidaju 177 milijuna poticaja za zapošljavanje, moment kad smo shvatili da nećemo dobiti ni onih 60 milijuna eura iz EU fondova jer nemamo participaciju. Dakle oni uopće ne razumiju ni procese ni postupke, zadnje što su mogli napraviti sada jest ukinuti poticaje za zapošljavanje. Smisao našeg rada u politici u segmentu gospodarstva je da povećavamo broj radnih mjesta. Oni rade obrnuto. Oni će svaki dan do izbora smišljati nekakve afere. Mi ne prejudiciramo ni ničiju nevinost ni ničiju krivicu. Mi ćemo sad do 25. svibnja, ja vam to garantiram, iz dana u dan imati novu aferu', vjeruje Karamarko.

Predsjednik HDZ-a kaže kako vlada zbog nemogućnosti da nađe izlaz iz brojnih problema pribjegava ovakvoj taktici. 'Što je sa pustim diplomama koje su složene u Zavodima za zapošljavanje diljem Hrvatske. Da li brinu o tim diplomama mladih ljudi koji traže posao i koji će te svoje diplome, smotuljke, svoje tube nositi pod rukom negdje od Australije do Kanade', poručuje Karamarko.

'Ovo je još jedan politički igrokaz ekipe koja je sad trenutno u MUP-u'

Kaže kako postoji mogućnost da se Brkiću dokaže plagiranje, no pita se što u slučaju ako se to ne pokaže istinitim. 'Nemojmo prejudicirati, ako se ne dokaže što ćemo onda? Tko će odgovarati za štetu koja je nanesena, po meni, jednom časnom čovjeku, branitelju, heroju Domovinskog rata. Ako je to problem brzo ćemo ga riješiti, riješimo 400.000 nezaposlenih', stav je predsjednika HDZ-a.

Komentirao je i medijske istupe ministra obrazovanja Željka Jovanovića. 'Gospodina Jovanovića već dugo hrvatska javnost ne percipira ozbiljno, niti njegova riječ bilo što znači. Gospodin Jovanović će biti upamćen kao loš ministar jedne grozne vlade koja je ovu državu uvela u nevjerojatne gospodarske probleme. Njegova riječ apsolutno nema nikakvu težinu. Njegov način komunikacije, civilizacijska razina te komunikacije puno govori o njemu, pa čak i u onom intelektualnom kontekstu što je spominjao', kaže Karamarko.

'Teško da Brkić sa svojim intelektualnim kapacitetom može razumjeti moj magisterij'

Dotaknuo se i činjenice da se HDZ iz redova vladajućih proziva za krađu. 'Gospodin Sabo, gospođa Merzel, pa koji ministar nije u sukobu interesa? O čemu uopće govorimo? To je apsurdno. I inače njihova politička filozofija svela se samo na to 'kriv je HDZ'. Pa pogledajte, u HDZ-u imaju krivotvorene diplome u HDZ-u se švercaju u tramvaju ili ne znam što već radimo, samo da ne pričaju o onome što trebaju pričati. Gospodo SDP-ovci, Kukuriku koalicija, dobili ste mandat da popravite standard građana RH, a ne da ih svjetonazorski mijenjate, ne da stvarate afere i ne da radite konfuziju u hrvatskom društvu', poručio je Karamarko vladajućima.

Osvrnuo se i na premijerov komentar izručenja Zdravka Mustača. 'On zbunjuje hrvatsku javnost jer ja ne znam što je on htio reći, ali ako je to na tragu pokušaja da se zaštiti jedan od vinovnika u tim udbaškim zločinačkim akcijama, onda je to doista ispod svake razine. Ako je to pokušaj da se prevari naše njemačke partnere, njemačko pravosuđe, Europsku uniju, ako je to pokušaj da se zaštiti onda je to doista ispod svake razine', smatra Karamarko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene