Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što su mediji objavili kako je premijer Tihomir Orešković neizravno potvrdio kako će razriješiti dužnosti Dragana Lozančića te da će za ravnatelja SOA-e predložiti Daniela Markića, predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko kazao je kako ne zna ništa o tome.


Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u subotu da se predsjednik Vlade Tihomir Orešković i ona nisu dogovorili oko imena novog ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) te ocijenila da se to pitanje previše odugovlači, kao što se, općenito i odluke donose presporo. Premijer Orešković je pak, najavio da će se s nekoliko kandidata za tu dužnost sastati idući tjedan. Nije želio spominjati imena, ali u medijima se pojavila informacija kako će za nasljednika Dragana Lozančića ravnatelja predložiti Daniela Markića, sadašnjeg načelnika za međunarodnu suradnju u SOA-i.

Vezani članci Slika nije dostupna PROŠLA SU DVA TJEDNA Još se čeka odluka premijera od smjeni šefa SOA-e Slika nije dostupna Karamarko: Ako premijer ne potpiše Lozančićevo razrješenje onda smo u blokadi

'Ne znam ništa o tome da je premijer supotpisao ili da je nešto službeno predložio. Nadam se da su to spinovi jer mi kao pobjednička stranka, i ja osobno sam imao svoje neke preferencije i prijedloge premijeru i očekujem da će to na taj način biti realizirano', kazao je Tomislav Karamarko u Obrovcu te dodao kako ima dvojicu kandidata za to mjesto.

Nije želio komentirati je li točno da je premijer odbio njegov prijedlog da se na čelno mjesto SOA-e postavi Toni Matas, bivši šef Centra SOA-e iz Zadra, inače bliski Karamarkov čovjek. 

'Dva kandidata imam i ne bih objevljivao njihova imena. Kad bude sve završeno sve će se znati.', kazao je Karamarko.

Nije želio prokomentirati ni izjave ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića u Dnevniku Nove TV, koji je komentirajući slučaj 'topničkih dnevnika', kazao je kako se radi o 'nekulturnom, nekompetentnom i primitivnom pokušaju političkog obračuna'.

'Ja se ne udubljujem u njegove riječi i njegove misli i što je htio reći. Ja i ministar Orepić smo završili svoju priču. Ponavljam, on je ministar, ja sam potpredsjednik Vlade. Ja samo očekujem da ono što sam mu sugerirao prije mjesec dana, a tiče se nekih ljudi, da na određeni način bude prema njima postupano. Da budu odstranjeni iz službe. Prije 30 dana sam mu rekao i ja očekujem da on uskoro vrh Vlade izvijesti što je učinjeno', kazao je Karamarko. 'Vlaho Orepić je ministar koji je doveden da u MUP-u rješava nagomilane probleme, a ne da i sam postane problem'.

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju