Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Olakšali mu iz MOST-a?

PROŠLA SU DVA TJEDNA Još se čeka odluka premijera od smjeni šefa SOA-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošla su puna dva tjedna otkako je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović stavila svoj potpis na odluku o smjeni šefa SOA-e Dragana Lozančića. Još uvijek se čeka odluka premijera Tihomira Oreškovića. Hoće li mu događaji u četvrtak olakšati?

I nakon dva tjedna još uvijek se čeka hoće li premijer Tihomir Orešković staviti svoj potpis na odluku o smjeni šefa SOA-e Dragana Lozančića

Pročitajte i ovo Božo Petrov, predsjednik Mosta Za Dnevnik Nove TV Petrov otkrio što će Most napraviti ako bude jezičac na vagi između HDZ-a i SDP-a: "Ako nas budu trebali..." Slika nije dostupna Zbog smjene šefa SOA-e PETROV OTVORENO KONTRA PREDSJEDNICE

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović još je prije dva tjedna odlučila razriješiti prvog čovjeka SOA-e rekavši kako je u njega izgubila povjerenje. Premijer je od tog dana uzeo vremena za razmisliti, sagledati sve aspekte tog slučaja i tek onda donijeti odluku.

Do danas zapravo nismo dobili punu informaciju zbog čega je Predsjednica izgubila povjerenje u čelnog čovjeka SOA-e, te o koji se dio zakona i kojim potezom ogriješio.

Očekivalo se kako bi dio toga moglo biti razjašnjeno na saborskom Odboru za nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku, ali nakon četvrtka jasno je da se na tom odboru o tome neće niti raspravljati, budući je ta točka skinuta s dnevnog reda zbog manjka glasova za raspravu o njoj. Ovoga puta prevagnula je odluka MOST-ove zastupnice Ines Strenje Linić.

Još treba vidjeti hoće li oporba, kao što su najavili, zaista zatražiti istražno povjerenstvo o slučaju Lozančić.

No, nakon četvrtka premijeru bi moglo biti lakše donijeti odluku budući da j sada jasno kako obje njegove desne ruke, dva Potpredsjednika Vlade, Tomislav Karamarko i Božo Petrov, imaju zapravo isto mišljenje.

Iako je u početku Petrov bio protiv smjene Lozančića, po potezu MOST-a u četvrtak jasno je da i Domoljubna koalicija i MOST sada imaju isto mišljenje o smjeni šefa SOA-e.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene