Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko o dopisivanju

'Ne treba od toga raditi ratove i prepiske, predsjednica i premijer trebaju sjesti za stol'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karamarko smatra da je Kolinda Grabar Kitarović počela ispunjavati obećanja dana u kampanji.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u utorak da je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović počela ispunjavati obećanja iz kampanje te da podupire njezinu težnju da Vlada postane aktivnija.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković?

'To je ono što sam tražio od bivšeg predsjednika Ive Josipovića - da pokrene pitanje tematske sjednice Vlade na kojoj bi se pričalo o stanju nacije. Vlada je odgovorna u izvršnom dijelu, a predsjednik Republike odgovoran je za funkcioniranje i stabilnost državnog sustava. Stoga, potpuno razumijemo predsjednicu Grabar-Kitarović i mislimo da je dobro učinila', rekao je Karamarko novinarima uoči zajedničke sjednice Predsjedništava HDZ-a i HDZ-a BiH upitan kako komentira jučerašnju razmjenu priopćenja između Predsjednice Republike i premijera Zorana Milanovića.

Milanović o traženju ostavke: Nisam vidio takvo pismo

Smatra da od toga ne treba 'raditi ratove i prepiske' već bi predsjednica Grabar-Kitarović i premijer Milanović trebali zajedno sjesti za stol.

'Ima pravo na svoj izričaj'

Predsjednik HDZ-a rekao je kako se zalaže da se situacija smiri, da se održi tematska sjednica Vlade na kojoj bi Vlada trebala reći što planira u idućih par mjeseci učiniti s gospodarstvom. Drži da poziv Grabar Kitarović za Milanovićevom ostavkom nije ishitren, jer ona ima pravo na svoj izričaj.

'Nije normalno da premijer i predsjednica komuniciraju na ovakav način'

Karamarko ističe i da predsjednica Republike i premijer Milanović trebaju razgovarati jer se radi o sudbinama mnogih ljudi u zemlji, standardu i kvaliteti života.

'Čudi me da nije zatražila sjednicu Vlade u Bavarskoj u nekom institutu'

'Pustimo taštine i prepiske. Predsjednica Republike je opravdano nešto tražila i na premijeru Milanoviću je da odgovori, a ne da se to pretvori u neku trakavicu ili farsu', naglasio je. Smatra i da predsjednica Grabar Kitarović nije prekoračila svoje ustavne ovlasti.

O drugom Domvinskom ratu

Karamarko je neozbiljnom ocijenio izjavu političkog analitičara Ivana Rimca da se država 'vodi iz šatora'.

Ponovio je da se, zahvaljujući sadašnjoj Vladi, gospodarstvo u Hrvatskoj potpuno urušilo u zadnje tri godine.

Upitan što misli pod pozivanjem na drugi Domovinski rat, Karamarko je rekao da se pod tim referirao na energiju koja je potrebna u 'drugom Domovinskom ratu za svako novo radno mjesto, svako neobrađeno polje i za svakog mladića ili djevojku koji žele iseliti iz zemlje'. 'To je Domovinski rat za bolji život u Hrvatskoj', naglasio je.

Nije za izbacivanje Prgometa, ali...

Predsjednik HDZ-a negativno je odgovorio na upit je li se čuo sa svojim zamjenikom Dragom Prgometom. Naveo je da je Prgomet njegov zamjenik koji ima svoj osebujan način rada i vrlo često promaši ili pogriješi te je često i u koliziji s većinom članova stranke. Naveo je da osobno ne želi da se Prgometa 'izbaci' iz stranke, ali da ne može utjecati na Sud časti kojem Prgometa može prijaviti svaki član stranke.

Ima li u HDZ-u mjesta za Dragu Prgometa?

'Nisam za izbacivanje, ali nije prikladno da se Prgomet četiri mjeseca ne pojavljuje na sjednicama Predsjedništva HDZ-a i šalje nam poruke preko novina', rekao je Karamarko.

Na pitanje je li zajednička sjednica Predsjedništava uvod u predizbornu kampanju, odgovorio je da im je HDZ BiH bratska stranka i stalo im je da u BiH hrvatski narod bude ravnopravan. Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je podsjetio da je to četvrta zajednička sjednica dvaju predsjedništava te da nastoje svoja djelovanja uskladiti s potrebama Hrvata s obje strane granice.

'Ovo nije prvi puta da Prgomet radi protiv stranke'

Prije zajedničke sjednice, predsjednici Karamarko i Čović, na Mirogoju su položili vijence na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i grob ratnog ministra obrane Gojka Šuška. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene