Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerov komentar

Milanović o traženju ostavke: Nisam vidio takvo pismo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović osvrnuo se na priopćenje za javnost Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u kojem ga ona poziva na ostavku.

"Nisam vidio takvo pismo. Vlada odgovara Hrvatskom saboru i Vlada odgovara hrvatskom narodu, dakle biračima, građanima, koji su znali što biraju kad su birali i znali su tko će biti premijer. Ponosan sam na ono što radim i za što se borim, vrednujem rad drugih i zna se kome Vlada odgovara, dakle Vlada ogovara Hrvatskom saboru.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Andrej Plenković "Druži se s kriminalcima" Vlada o Milanovićevim izjavama: "Novi pisani uradak patološkog lažljivca demonstrira obrazac ponašanja iskompleksiranog luzera"

Hrvatski sabor je najviše tijelo vlasti u Hrvatskoj. Iz njega proizlazi Hrvatska vlada, koju održava većina u Saboru. Ja sam premijer te Vlade. To su vrlo jednostavna pravila po kojima demokracija funkcionira. Demokracija dopušta i ovakve situacije kao što je u Savskoj. To je tako, treba bit strpljiv", rekao je premijer.

'Čudi me da nije zatražila sjednicu Vlade u Bavarskoj u nekom institutu'

Na pitanje novinara razmišlja li o ostavci, premijer Milanović nije odgovorio. No bio je nešto konkretniji oko sadržaja sjednice Vlade s Predsjednicom Grabar Kitarović.

"Vladu shvaćam jako ozbiljno i radimo ozbiljan posao. Dakle način, ja to tako vidim i tako postavljam, jest da onaj tko želi dobro Hrvatskoj, koji ima dobre namjere, dolazi sa konkretnim prijedlozima, na kraju krajeva i saborski zastupnici i saborski klubovi kad se obraćaju Vladi, dolaze s konkretnim prijedlozima.

Dakle točno tko, kako i kojim mehanizmi, financijske projekcije i utjecaji proračuna, tu ne radim razliku između SDP-a i HDZ-a. Svaki dobar prijedlog koji možda mi još nismo osmislili ćemo prihvatiti.

Zato pozivam sve one, pa i Predsjednicu, da mi se pridruže ovakvim događajima, i na potpisivanju ugovora o garancijama za mlade ovih dana u Vladi, koju potpisujemo s Udrugom poslodavaca. To je 130 milijuna eura plus 500 milijuna kuna novca direktno iz proračuna za pomoć mladima, koji nakon završetka školovanja i prijave se na Zavod, da u roku od četiri mjeseca ili dobiju posao, ili daljnji trening, ili neku vrstu obuke... To su moje poruke, a Vlada je tijelo na kojem se donose konkretne odluke.

Iza svake poruke mora stajati jasna ideja, mora stajati mehanizam i moraju stajati financijski učinci. Takav doprinos ću smatrati ozbiljnim... U Hrvatskoj ne mogu biti dvije vlasti", istaknuo je Milanović.

Na pitanje oko prosvjeda branitelja u Savskoj 66 i zašto nema reakcija Vlade nakon toliko mjeseci te boji li se Vlada reakcija, Milanović je je poručio točno koga se on boji.

"Bojim se jedino hrvatskog naroda na izborima, on uvijek jasno kaže što hoće. prije tri godine je glasno rekao što i kako. Ja sam to čuo, Prije pet godina je isto glasno rekao što i kako, sad je nešto šapnuo. Ja sam to čuo. Idemo dalje, borimo se za bolju Hrvatsku, naprijed, a ne natrag", zaključio je premijer.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene