Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ odbacio tvrdnje svog člana:

'Ovo nije prvi puta da Prgomet radi protiv stranke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je odbacio u subotu tvrdnje zamjenika predsjednika stranke Drage Prgometa da će predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko "radikalnom retorikom" omogućiti SDP-u ostanak na vlasti, optuživši ga pritom da to nije prvi puta da svojim istupima radi protiv HDZ-a.

"Sudeći po Prgometovim istupima uskoro nas očekuju parlamentarni izbori, a bivši predsjednik Republike Ivo Josipović očito ga požuruje da isprovocira svoje izbacivanje iz stranke kako bi mu se čim prije pridružio na tzv. trećem putu", izjavio je izvor iz HDZ-a koji je želio ostati anoniman.

Pročitajte i ovo Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati

Rekao je da je uoči svih izbora u protekle tri godine, kao po narudžbi, Prgomet imao slične ispade, odnosno da bi započinjao s napadima na politiku i vodstvo stranke pod sloganom - ovakav HDZ gubi izbore.

No, navodi i kako je, unatoč Prgometovim "ocjenama i prognozama" HDZ pobijedio na svim izborima, a tako će biti i na nadolazećim parlamentarnim - bez obzira kada se održali. "Na veliku žalost svih onih koji Prgometa hvale - od Gordana Marasa preko Ive Josipovića do Jelene Lovrić", dodao je.

VIDEO 'Ne slažem se s Prgometovim stavovima oko branitelja'

"Moguće je da postoje još neki skriveni razlozi za ovakvo Prgometovo ponašanje, ali o njima za sada ne bismo. S obzirom na retoriku koju Prgomet koristi o prosvjedu hrvatskih branitelja u Savskoj 66 ne bi nas začudilo da danas bude na protuprosvjedu koji organizira Occupy Croatia", kazao je Hini izvor iz HDZ-a.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet u intervju "Jutarnjem listu" ocijenio je da će "Tomislav Karamarko radikalnom retorikom Milanoviću dati još jedan mandat". U subotnjem intervjuu Hrvatskom radiju poručio je kako njega neće nitko izbacivati iz stranke te da o njegovoj poziciji mogu odlučivati samo oni koji su ga izabrali ili pak on sam, ali je i dodao kako ne želi biti u onom HDZ-u koji radikalnom retorikom često promovira predsjednik te stranke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene