Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prepušteni sami sebi'

Tomašić: Vlada europarlamentarce ne zove, ne daju nam smjernice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade, u ovih gotovo osam mjeseci našega mandata u EU parlamentu, niti jednom nije našao za shodno da nas sazove, kaže Ruža Tomašić.

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčevića i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić zamjerila je danas Vladi da uopće ne kontaktira 12 hrvatskih europarlamentaraca niti im daje smjernice koje to nacionalne interese trebaju zastupati i braniti, već da su prepušteni sami sebi.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

"Predsjednik Vlade, u ovih gotovo osam mjeseci našega mandata u EU parlamentu, niti jednom nije našao za shodno da nas sazove i kaže što Vlada, pa i Hrvatska očekuju od nas, za što da lobiramo i koji su to hrvatski interesi koje moramo zastupati i braniti", požalila se Tomašić na konferenciji za novinareu Vukovaru.

'Nečuveno je da si jedan strani političar daje to pravo...'

Novinare je zanimalo i hoće li njezina stranka na predstojeće izbore za Europski parlament izaći na zajednićkoj listi s HDZ-om, s obzirom na nedavne kritike predsjednika Europske pučke stranke Josepha Daula da Tomašić zbog svojih euroskeptičnih stajališta ne može biti na listi HDZ-a, odnosno birana u Europski parlament s liste europskih pučana čijoj grupaciji pripada i HDZ

Tomašić je ponovila kako neki europski političari ne shvaćaju da su u Hrvatskoj dozvoljene koalicijske liste. "Nitko ne pita kako to IDS i HNS mogu biti na istoj listi s SDP-om, već svi pitaju kako to Tomašić može ići s HDZ-om", poručila je.

'U Savezu za hrvatsku su istrošeni političari'

Upitana zašto HSP AS nije bio "dio priče" o osnivanju Saveza za Hrvatsku, ustvrdila je kako su u Savez ušli "istrošeni političari, a poznato je da sa starim cipelama ne možete na dalek put".

Glavni tajnik stranke Pero Ćorić potvrdio je međutim kako će stranka na izbore za Europski parlament ići zajedno s HDZ-om te će od 11 kandidata dvoje biti članovi HSP AS. "Naša predsjednica opet će dobiti najveći broj glasova", ustvrdio je Ćorić.

Žestoka rasprava u EP: Zašto bi mi bili žrtveni jarac

Predsjednik vukovarskog ogranka stranke Marijan Pavliček pozvao je vukovarskog gradonačelnika Željka Sabu (SDP) da u zakonskom roku, do kraja ožujka, podnese prijedlog gradskoga proračuna za ovu godinu. Istaknuo je kako HSP AS ima pripremljene brojne amandmane, među kojima i onaj kojim će tražiti povećanje porodiljnih naknada s 1000 na 2000 kuna po djetetu.

"S obzirom da do danas još uvijek nismo vidjeli gradonačelnikov prijedlog proračuna, očito je da Sabo želi prijevremene izbore do kojih će morati doći ukoliko do kraja ožujka ne usvojimo proračun grada", ocjenio je Pavliček. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene