Tomislav Tomašević
Tomislav Tomašević Foto: Ured gradonačelnika

Tomislav Tomašević je danas formalno preuzeo vlast zagrebačkog gradonačelnika. Uputio je poruku zaposlenicima gradske uprave, gradskih poduzeća i ustanova.


Poruku gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića upućenu zaposlenicama i zaposlenicima gradske uprave, gradskih poduzeća i ustanova prenosimo u cijelosti:

''Drage zaposlenice i zaposlenici gradske uprave, gradskih poduzeća i ustanova, drage kolegice i kolege,

Obraćam vam se prvi puta kao novi gradonačelnik Zagreba, imajući na umu da se svi zajedno nalazimo u novoj situaciji i na novom početku nakon 20 godina kontinuiteta gradske vlasti.

Otvaramo novo poglavlje u upravljanju gradom Zagrebom u kojem nas čekaju veliki izazovi - stabilizacija financija Grada, Holdinga i povezanih društava, obnova grada nakon potresa, oporavak gospodarstva i društva nakon pandemije koronavirusa; izazovi transformacije upravljačkog modela i ubrzavanje zelene tranzicije.

Pred svima nama je zadatak da građanima omogućimo bolju kvalitetu usluga i više podrške kako bismo ova zahtjevna vremena prebrodili zajedno i iz njih izašli jači i bolji, kao ljudi i kao grad.

Vjerujem u vašu profesionalnost i predanost ciljevima stvaranja boljeg života za sve nas. Vjerujem da dijelimo zajedničku želju stvaranja grada 21. stoljeća, otvorenog, pravednog i zelenog grada u kojem su svi građani jednaki.

Jelena Pavičić Vukičević Pavičić Vukičević otkrila o čemu je razgovarala s Tomaševićem i što će raditi u budućnosti: "Otvorila sam mogućnost plaćenih 6+6 mjeseci kao dužnosnik"

Potpis Tomislava Tomaševića u uredu gradonačelnika Na vratima ureda zagrebačkog gradonačelnika novo ime: Tomašević od sutra preuzima vlast

Moj tim i ja vjerujemo da je prvi preduvjet za ostvarenje navedenih ciljeva stvaranje atmosfere profesionalnosti, kolegijalnosti i uključivosti u samoj gradskoj upravi, gradskim poduzećima i ustanovama. Svi koji rade zakonito, pošteno i na dobrobit građanki i građana grada imat će svoje mjesto u gradskom sustavu.

Ovaj grad počiva na svakom komunalnom radniku, svakom radniku u kulturi, obrazovanju, zdravstvu i sektoru skrbi, svakom službeniku gradske uprave, odnosno svakom od vas koji svakodnevno osiguravate da Grad funkcionira.

Kvaliteta života, razvoj i napredak ovog grada ovise o našem zajedničkom radu za kvalitetniji život svih građanki i građana Zagreba.

Danas otvaramo novo poglavlje, i pozivam vas da ono označi pozitivnu prekretnicu u priči ovog velikog, stoljetnog i divnog grada. S poštovanjem, Vaš gradonačelnik Tomislav Tomašević.'' 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju