Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon izručenja hrvatskoj

Todorićeva obrana najavila žalbu na istražni zatvor pa eventualno ponudu nove jamčevine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnica pritvorenog Ivice Todorića Jadranka Sloković u ponedjeljak je, najavljujući predaju žalbe na odluku o istražnom zatvoru, kazala da će najprije pokušati osporiti osnovanost te odluke, a tek potom eventualno zatražiti da se zatvor zamjeni jamčevinom.

''Najprije ćemo pokušati osporiti osnovanost odluke o istražnom zatvoru. Ako izvanraspravno vijeće Županijskog suda potvrdi osnovanost odluke o istražnom zatvoru, tek onda ćemo u drugoj žalbi tražiti da se istražni zatvor zamijeni s boravkom na slobodi uz jamčevinu'', kazala je Sloković.

Pročitajte i ovo Slučaj Agrokor; ilustracija - 3 U slučaju Agrokor Hrvoj Šipek zatražila zaštitu zakonitosti vještačenja, Todorić: "Ovo je sramota za pravosudni sustav Hrvatske" Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno"

Na ročištu održanom prošlog četvrtka na zagrebačkom Županijskom sudu, a zbog kojeg je Todorić dovezen iz Remetinca gdje je dan ranije smješten nakon izručenja iz Londona, sudac istrage je odlučivao je o dva zahtjeva.

Prijedlogu obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka, ali i novom zahtjevu tužiteljstva da ga se zadrži zbog opasnosti od bijega.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i dvanaestero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene