Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdila odvjetnica

Ivica Todorić obranu iznosi u srijedu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora osumnjičen za izvlačenje novca iz te tvrtke u srijedu će iznijeti svoju obranu pred tužiteljima iz zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva, potvrdila je u petak Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković.

''Obrana će biti iznesena u jednom i drugom postupku", kazala je Sloković uoči posjeta Todoriću u istražnom zatvoru koji mu je u četvrtak navečer određen zbog opasnosti od bijega.

Pročitajte i ovo Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno"

Iako je ranije nakon podizanja rješenja o istražnom zatvoru na zagrebačkom Županijskom sudu kazala da će žalbu podnijeti u petak do kraja radnog dana Sloković je poslijepodne izjavila da to ipak neće stići učiniti prije ponedjeljka.

Na ročištu održanom u četvrtak na zagrebačkom Županijskom sudu, a zbog kojeg je Todorić dovezen iz Remetinca gdje je dan ranije smješten nakon izručenja iz Londona, sudac istrage je odlučivao je o dva zahtjeva.

Prijedlogu obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka, ali i novom zahtjevu tužiteljstva da ga se zadrži zbog opasnosti od bijega.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene