Vesna i Ivica Todorić (Foto: Vantagenews.com/PIXSELL)
Vesna i Ivica Todorić (Foto: Vantagenews.com/PIXSELL) Foto: Vantagenews.com/PIXSELL

Nakon što je londonski sud donio odluku u izručenju Ivice Todorića Hrvatskoj, on se ponovno oglasio na svom blogu.


Premijera Andreja Plenkovića i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić opet je optužio za otimanje Agrokora i otkrio detalje sastanka u Vladi u veljači prošle godine.

Vezani članci Piruška Canjuga, Ivica Todorić i Ante Huljev Agrokorovi menadžeri Huljev i Canjuga odbacili optužbe za zlouporabu vrijednu 1,25 milijuna eura Suđenje Ivici Todoriću Todorić poručio da je optužnica smeće i da se neće braniti: ''Dalićku sam potjerao iz sobe, a Agrokor mi nije platio ni ručak''

Na sastanku je uz Dalić, Plenkovića i bivšeg financijskog direktora Agrokora Ivana Crnjca bio i tadašnji predsjednik Sabora Božo Petrov, za kojeg Todorić tvrdi su ga premijer i potpredsjednica Vlade "pustili da se predstavi kao rušitelj Ivice Todorića".

"Ustvari su skrivali da ostali sudionici s tim nemaju nikakve veze. U njihovu planu, Plenkovića, Dalićke i Božinovića, već je tada donesena odluka da se riješe koalicijskog partnera Mosta", piše Todorić.

"Lutke na koncima"

Smatra kako je danas potpuno nevažno tko je što govorio na sastanku jer su svi sudionici sastanka bili "lutke na koncima" Plenkovića i Dalić.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pozvao je da zatraži izlist SMS-ova između premijera i potpredsjednice Vlade na dan sastanka 26. 2. 2017. između 17 i 20 sati.

"Danas sa distance gledano, potpuno je nevažno tko je tamo što govorio.  Neka se predoče cijeloj hrvatskoj javnosti i bit će kristalno jasno što se točno dogodilo s Agrokorom. Neka pokažu te SMS-ove. Nekoliko puta javnost je obaviještena da je 3. 3. 2017., dakle pet dana nakon sastanka u Vladi gospodin Zdravko Marić došao kod mene i rekao je da dolazi po nalogu premijera da pita nakon sastanka imam li kakav prijedlog ili potrebu da se uključi Hrvatska država. Ja sam mu rekao da zahvali predsjedniku na čokoladicama i vremenu i da mi ne trebamo ništa od Hrvatske države!" piše Todorić

Lažirana izvješća od 2006.?

Istovremeno, Novi list piše kako je Todorić lažirao izvješća Agrokora od 2006. godine.

Prema pisanju lista, DORH smatra kako Agrokor nije pozitivno poslovao već od 2006. godine, pa će pokušati dokazati da je Todorić sastavljao neistinita financijska izvješća. Za provjeru poslovanja DORH je u ožujku navodno angažirao financijske forenzičare.

Podsjetimo, sutkinja londonskog suda odredila je da Ivica Todorić može biti izručen Hrvatskoj jer ju on i njegovi branitelji nisu uvjerili da se protiv njega vodi politički motiviran proces i da neće imati pravedno suđenje u Hrvatskoj. Odlučeno je kako Todorić ostaje na slobodi, ali su mu postrožene mjere nadzora te se svaki dan mora javiti policiji.

Rekao je da mu nije namjera ostati živjeti u Londonu, nego vratiti se u Hrvatsku. Sada slijedi složeni postupak sa zahtjevima za žalbu i svim drugim rokovima i višim sudovima na kojima postoje mogućnosti žalbe, što sve skupa može potrajati više mjeseci.