Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Božidar Kalmeta ekskluzivno za Novu TV

Kalmeta: Nisam davao naloge mimo zakona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekskluzivno za Novu TV ministar Božidar Kalmeta odbacuje sve optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Ime ministra Kalmete opet se našlo pod povećalom. Bivši član uprave HAC-a, Josip Sapunar, prema napisima medija, optužio je Kalmetu kako je godinama znao da se preko Fimi medije iz HAC-a izvlačio novac. Ministar sve demantira.

Pročitajte i ovo Ulaz u tunel Objavio HAC Povećava se dopuštena brzina na nekim dionicama autoceste, pogledajte za koliko Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

>> HAC: Uhićeni direktori spominjali Kalmetu i Livakovića?

'Ja nemam informaciju tko je što rekao i tko je što mogao reći, ali ni ne pridajem tome veliku pozornost jer znam da to nije istina, to je notorna neistina. Ja nikad nisam nikome davao naloge mimo zakona', rekao je ministar Božidar Kalmeta.

Kalmeta: To jednostavno nije istina

Kalmeta odbacuje i tvrdnje kako je on osobno dogovarao Sapunaru sastanak s Mladenom Barišićem. 'To jednostavno nije istina. Posao ministara nije operativno vođenje tvrtke, a da sam bilo što znao ja bi to osobno prijavio', dodao je Kalmeta. Informacije koje su procurile u javnost, tvrdi Sapunarov odvjetnik, nisu sasvim točne. Još ga više zabrinjava tko ih pušta. To je, kaže, ulaženje strogo u zabranjenu zonu.

'Da ne kažem da je počinio kazneno djelo povrede tajnosti istrage jer se jednostavno ne smije iznositi sadržaj iskaza osoba koje su ispitane u postupku pa vam ne mogu ni ja reći, ali sasvim sigurno tako kao što je tu rečeno ne stoji u istražnom materjalu', rekao je Veljko Miljević, odvjetnik Josipa Sapunara.

USKOK i dalje ispituje Kalmetinu ulogu. Pretpostavlja se i da je na listi svjedoka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene