Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović komentirajući danas, na traženje novinara, nestanak novca u KBC-u Rijeka, rekao je da je to izdvojeni slučaj i da se to ne događa u ostalim bolnicama.


'Taj jedan slučaj ne urušava kompletno povjerenje u zdravstveni sustav, dapače, to je dokaz da zdravstveni sustav funkcionira u svojoj kontroli, jer je unutar sebe otkrio te nepravilnosti i mislim da je to dobro za daljnje povjerenje u zdravstveni sustav', rekao je ministar Milinović. Čestitao je ravnatelju i Upravi bolnice, jer su sumnjajući u nešto, obavijestili Državno odvjetništvo i policiju da dalje provode istražne radnje. Napomenuo je i da ga je ravnatelj riječkog KBC-a odmah obavijestio o tome čim je posumnjao.

Vezani članci Uspješno završena potraga za tinejdžerima Nestalo troje tinejdžera na SUP daskama: ''Bezazlena vožnja mogla je završiti kobno zbog jake bure'' Slika nije dostupna Europa izašla iz recesije, pred nama teška godina

>> KBC Rijeka: Pronevjeren novac od participacija

'To je unutarnja kontrola i sve bolnice ju moraju provoditi, a mi ćemo ići i sa kontrolom sa nacionalne razine', rekao je Milinović podsjetivši kako je najavio cjelokupnu kontrolu zdravstvenog sustava, jer je to i cilj reforme. 'Kao što smo rekli da idemo u odlučnu borbu protiv lista čekanja, koji je rak rana hrvatskog zdravstva i dobar teren za korupciju, evo i to je dokaz da se uistinu borimo protiv svih nepravilnosti u zdravstvenom sustavu', rekao je Milinović. 'Ali, idemo i dalje u kontrole, i bez pardona ćemo sankcionirati i provoditi, ako treba i subkontrole, nadkontrolu, da uredimo zdravstveni sustav onako kako to Hrvatska zaslužuje', istaknuo je ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović.

Policija nastavlja istragu

Policija je danas nastavila obavijesne razgovore radi provjere i utvrđivanja činjenica iz kaznene prijave koju je jučer, pošto je otkriven nedostatak novca u bolničkoj blagajni, podnijelo ravnateljstvo riječkoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC), doznaje se danas od glasnogovornice primorsko-goranske Policijske uprave Mirjane Kulaš. Ravnatelj riječkoga KBC-a Herman Haller podnio je jučer kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja jer su ciljanim nadzorom i revizijom blagajne i prijamnih kancelarija u toj bolnici utvrđene nepravilnosti i nedostatak novca od naplaćenih participacija i računa za zdravstvene usluge.

U prijamnoj kancelariji na ulazu u Kliniku za ginekologiju i porodništvo pronađen je veći broj naplaćenih uplatnica, ali novac nije predan ni u blagajnu prijamne kancelarije ni u glavnu blagajnu. Na osnovi pronađenih uplatnica utvrđeno je da nedostaje 773.265 kuna, naplaćenih od rujna prošle godine do početka travnja ove godine, koje se odnose na participacije, usluge namjernog prekida trudnoće i nazočnost muža na porođaju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju