Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USPON I PAD

Tko je uhićena Josipa Rimac? Voli skupe torbice, zvali su je kraljicom Knina i HDZ-a, posrnula s Karamarkom, a pratile je i afere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U velikoj akciji u kojoj iz minute u minutu pišemo o novim uhićenjima, uhićena je i državna tajnica u Ministarstvu uprave, bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac. Donosimo tko je žena koju su nazivali kraljicom Knina i HDZ-a i koje su se afere s njom povezivale.

Policija je u velikoj akciji privela niz istaknutih državnih dužnosnika, među ostalim i šefa Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića te državnu tajnicu Josipu Rimac. Doznaje se da je ovom akcijom obuhvaćeno više od 10 osoba, koje se sumnjiče za korupciju i davanje mita. Pod lupom je planirana gradnja vjetroelektrana kod Knina u doba kad mu je na čelu bila Josipa Rimac.

Pročitajte i ovo Snježana Bajan i Josipa Pleslić Nastupila zastara Poruke otkrile novu aferu, odvjetnik Prodanović: "To je kazneno djelo, odletjela bi isti čas" Josipa Pleslić ex Rimac i dalje radi u DORH-u Procurile nove poruke iz mobitela Josipe Rimac: "Kako neću popi*diti, otvorila sam ti prostor kao nikome. Ja kad odem gori, 24 sata sam tvoja"

Rimac se u HDZ učlanila čim je napunila 16 godina, a 2005. postala je najmlađa gradonačelnica u Hrvatskoj. S godinama je rasla na raznim funkcijama u stranci, a stranačka joj je karijera procvjetala u doba Tomislava Karamarka, kad su je nazivali kraljicom HDZ-a. No kako njegova slava nije dugo trajala, tako je izblijedjela i zvijezda Josipe Rimac. Počela su sve glasnija šuškanja o skupoj kući, pa su se spominjala razna pogodovanja, namještanje poslova sestrama i slično...

Dotučena na lokalnim izborima

Prvo se nije našla na listi za izbore za Sabor, a onda je dotučena na lokalnim izborima kad je izgubila od nezavisnog kandidata, a smatrala se alfom i omegom Knina. Ipak, da ne bi ostala kratkih rukava, pobrinuo se premijer Andrej Plenković i smjestio je u Ministarstvo uprave Lovre Kuščevića. On je otišao zbog afere, ona je ostala unatoč aferi.

Afera sa stanom/kućom

Postavljalo se pitanje je li pogrešno u imovinskoj kartici prijavila da joj je suprug vlasnik kuće, a ne tri stana u toj kući. Vrhovni je sud presudio u njezinu korist i utvrdio da nije bila u sukobu interesa. Nekretninom se bavio i USKOK, pa je zbog sporne kuće osuđena ravnateljica Uprave u Ministarstvu regionalnog razvoja, prijateljica Josipe Rimac koja je njezinu suprugu bespravno dala stan. Bračnom paru nije se sudilo što su stan bespravno dobili. Pravomoćnog epiloga još nema.

Josipa Rimac poznata je i po tome da ne štedi na outfitu, voli luksuzne komade, pa je jednom zamijećena s torbicom vrijednom oko 20.000 kuna.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene