Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako Anna Marija Radić nije imala koristi u tom slučaju, ona je obitelji Rimac omogućila nezakonito stjecanje stana jer je bila u dobrim odnosima s Josipom Rimac.


Bivša ravnateljica Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Anna Marija Radić nepravomoćno je osuđena na jednogodišnju zatvorsku kaznu jer je obitelji Josipe Rimac, bivše kninske gradonačelnice, darovala stan u Kninu na koji ta obitelj nije imala pravo, čime je državni proračun oštetila za 548 tisuća kuna.

Vezani članci Dvorana s laptopima Probleme dubrovačkom DORH-u ne rade masoni već lopovi: Ukradeni su im - službeni laptopi Nataša Bekvalac (Foto: Instagram) Bivši suprug srpske pjevačice proglašen krivim nakon što ju je brutalno pretukao u njezinu domu!

Radić će zatvorska kazna biti zamijenjena radom za opće dobro, ali će državi morati vratiti 548 tisuća kuna postane li presuda pravomoćna.

Iako osuđena Radić nije imala koristi u tom slučaju, ona je obitelji Rimac omogućila nezakonito stjecanje stana jer je bila u dobrim odnosima s Josipom Rimac, kojoj je htjela pomoći kako se tamo ne bi uselila treća osoba, rekao je u obrazloženju presude predsjednik sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić.

Radić je zloporabama položaja 2008. I 2009. omogućila obitelji Danijela Rimca da uz stan na prvom katu zgrade u Kninu na koji su imali pravo i koji su koristili u istoj zgradi dobiju i stan u prizemlju s podrumom na koji nisu imali pravo niti su ga koristili.

Kako bi prikrila takve radnje Radić je naložila službenicima ureda u Kninu da prikažu u ugovoru o darivanju da je riječ o jednoj nekretnini. Sud je kao životne i logične prihvatio iskaze službenica iz Knina koje su posvjedočile da su to učinile jer su se bojale da će u suprotnom dobiti otkaz.

Iako se u istrazi u tom slučaju teretilo i Josipu Rimac za poticanje, USKOK je prije podizanja optužnice obustavio istragu protiv nje. (Hina)