Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prebacivanje odgovornosti

Tko je na kraju krivac za smrt radnika iz Čepina? Tvrtka Urednost odgovorila na optužbe Vodovoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Održana je konferencija za medije tvrtke Urednost iz Čepina. Direktor tvrtke Željko Barišić rekao je kako je sazvao konferenciju jer "proteklih se dana u medijima stvorila teza kako je Urednost odgovorna za smrt radnika koji su poginuli tijekom čišćenja kanalizacijskog šahta".

Na početku je izrazio sućut obiteljima poginulih a potom pokušao objasniti tko snosi krivnju u ovoj situaciji.

Pročitajte i ovo Autobusi Autotroleja Nakon prosvjeda Povećavaju se plaće radnicima Autotroleja: Rast će još neke naknade Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

"Mi nemamo opremu koja je potrebna za čišćenje takvih stanica", rekao je Barišić i nastavio: "takvu opremu u vrijednosti od 15 milijuna kuna je dobio Vodovod Osijek kroz projekt Osijek koji je bio dio sufinanciranja i od strane općine Čepin, u njega je za potrebe baze jedan nabavljena ta oprema kao i za ostale baze na području općine Čepin".

I nastavio objašnjavati: "Mi smo kao i svaki put uredno naručili takvu vrstu radova jer smo znali da Vodovod Osijek posjeduje opremu za takvu vrstu radova. To je vidljivo iz naših narudžbenica u kojima smo naručili čišćenje cijelog sustava, sustav podrazumijeva čišćenje gravitacijskih tlačnih cjevovoda i prekupih stanica".

Vodovod je nakon tragedije, u kojoj su čisteći prepumpnu stanicu u Čepinu, smrtno stradala trojica djelatnika (dvojica iz Vodovoda, jedan iz Urednosti), a još jedan je teško stradao i liječi se u KBC-u Osijek, ustvrdio kako nisu bili zaduženi za taj posao, te da su njihovi zaposlenici stradali spašavajući kolege iz Urednosti. Urednost danas tvrdi kako je upravo Vodovod bio zadužen za čišćenje prepumpne stanice

Pokazali su i presliku fakture iz 2015. godine, iz koje se vidi kako je Vodovod i ranije čistio istu tu prepumpnu stanicu, te narudžbenicu za radove kobnog dana koji su trebali obuhvatiti čišćenje cijelog sustava, što, prema riječima Željka Barišića, direktora Urednosti, podrazumijeva i čišćenje prepumpne stanice

Barišić je odbacio insinuacije da je njegova tvrtka bila dužna održavati stanicu te je odbio odgovarati na pitanja zbog istrage koja je u tijeku. "Što su oni radili i na koji način su radove obavljali u prijašnjim radnjama vidljivo je iz računa koje dostavljam" rekao je Barišić.

Na naš telefonski poziv, Ivan Jukić, direktor osječkog Vodovoda, ponovio je da ostaje pri ranijim stavovima, te da će konačne odgovore dati policijska istraga u koju je uključena i inspekcija zaštite na radu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene