Vlasniku ovaca iz Udbine već drugi put u mjesec dana u stampedu su stradale ovce, njih 300. Tvrdi da je vuk jer je nekoliko ovaca razderano, no Ministarstvo zaštite okoliša tvrdi da nije, već da su rane od gaženja jednih po drugima.

Galerija


Prošli mjesec trčeći iz tora stradalo je 211 ovaca. Stipo Gučanin, vlasnik ovaca, tvrdi da ih je uplašio vuk, a sedam ih zaklao. Sada ih je opet, što pod zubima, što pod nogama, stradalo 80.

Vezani članci Umirovljeni brigadir prijetio ekipi Provjerenog - 2 Životinje godinama teroriziraju selo, očajni mještani prstom upiru u Branka Borkovića: "Baš me briga živo i za ovu je**nu državu, i za vas, i za vaše gazde. Gubite se" Slika nije dostupna Panika u Lišanima: Zvijer napala usred bijela dana - I to u blizini škole!

Tvrdi da je jedan čovjek fotografirao osam vukova ni kilometar udaljenosti od svoje farme. No Ministarstvo zaštite okoliša tvrdi da vuk nije kriv, a što je ovcama, ne znaju.

"Vještaci Ministarstva ni na jednoj stradaloj ovci nisu našli tragova ugriza, niti drugih znakova napada vuka, ali ni neke druge životinje. Pregledom ograde oko tora nisu utvrđeni tragovi prolaska predatora ispod ograde ili kroz ogradu, a ogradu visine 210 cm predator nije mogao ni preskočiti. U toru su bili prisutni i psi koji nisu reagirali, niti je vlasnik vidio predatora. U ovom slučaju prema nalazu i mišljenju vještaka, štetu nije počinio vuk, niti je utvrđen napad nekog drugog mogućeg predatora (čagalj, pas)", poručuju iz Ministarsva zaštite okoliša i energetike.

Vuk je strogo zaštićen, a Ministarstvo zaštite okoliša obvezno je financirati njegove prohtjeve. Vlasnik ovaca ugrubo je izračunao da mu materijalna šteta iznosi oko 300 tisuća kuna. 

Više o štetama koje su prouzročili vukovi pogledajte u videoprilogu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.