Sabah (Foto: Screenshot)
Sabah (Foto: Screenshot)

Google je odlučio obilježiti rođenje arapske "dive glazbe", libanonske pjevačice Jeanette Georges Feghali, poznatije kao Sabah.


Google Doodleom obilježeno je rođenje arapske "dive glazbe", libanonske pjevačice Sabah. Osim što je izdala više od 50 albuma, Sabah se bavila i glumom te se pojavila u 98 filmova i više od 20 kazališnih predstava.

Sabah je prvu pjesmu objavila 1940., kada je imala samo 15 godina. Ubrzo nakon toga primijetio ju je poznati egipatski filmski producent Asia Dagher, s kojim je odmah potpisala ugovor za snimanje triju filmova.

Tijekom svoje glazbene karijere snimila je više od 3000 pjesama, a zbog svoje mladosti i vedrine koje su obilježavale njezine izvedbe, prozvana je živim simbolom "lijepog doba" arapskog svijeta.

Usprkos velikom uspjehu kada je u pitanju karijera, Sabah se udavala sedam puta. U jednom je intervjuu rekla da su ju bivši muževi obično zvali "gospođica Banka" te da su se za nju ženili zbog njezina velikog bogatstva.

Pred kraj života prolazila je kroz financijske probleme, zbog čega je na početku 20. stoljeća prodala svoju kuću i preselila se u hotel u Libanonu. Zbog nepoznatih razloga 2014. je umrla u svojoj hotelskoj sobi, šest dana nakon svog 87. rođendana.