Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijelo tragično preminulog Branimira Poljaka (29) iz Koprivnice u četvrtak je avionom konačno krenulo iz Kanade put Hrvatske.


Tragična priča o kojoj je prije mjesec dana pisao Dnevnik.hr napokon je dobila svoj završetak.

Vezani članci Mladen Ercegović Rotvajleri napali ženu dok ih je hranila. Stručnjak otkriva što kumuje takvim incidentima: "Opasni psi u principu ne postoje" Lisice, ilustracija Pokušaj ubojstva u Koprivnici: Pijani 19-godišnjak metalnom šipkom teško ozlijedio brata

Tijelo tragično preminulog Branimira Poljaka (29) iz Koprivnice u četvrtak je avionom konačno krenulo iz Kanade put Hrvatske.

Tijelo se trenutno nalazi na aerodromu u njemačkom Frankfurtu, a u Zagreb bi trebalo stići u subotu jer treba riješiti papirologiju. Odmah po dolasku na Pleso, tijelo će preuzeti koprivničko pogrebno poduzeće Mahonija i dovesti ga u Koprivnicu, piše Epodravina.hr.

Obitelj Poljak ovaj trenutak je čekala punih 35 dana.

Podsjećamo, Branimir je poginuo u prometnoj nesreći 14. studenog u kanadskoj pokrajini Manitoba u koju je otišao prije godinu i pol dana. Ondje je radio na jednoj farmi.

Život je izgubio pri slijetanju s ceste. Automobil koji je vozio nekoliko se puta prevrnuo i zaustavio u stablu. Pronađen je na stražnjem sjedalu. Iako ga je Hitna pomoć helikopterom prevezla u tamošnju bolnicu, nije izdržao tešku operaciju glave.

S obzirom na to da, ispostavilo se na kraju, Branimir nije bio pravovaljano prijavljen na farmi na kojoj je radio, a nije imao ni potrebno životno osiguranje, za bolničke troškove i prijevoz njegova tijela u Hrvatsku trebalo je prikupiti više od 80.000 kuna.

Njegova obitelj to nije mogla sama financijski izdržati pa se obratila za pomoć svim ljudima dobre volje. Mnogi su odmah pokazali empatiju i počeli prikupljati novac da se Branimir vrati u svoj rodni kraj.

Pozivu obitelji odazvali su se brojni građani, poznati i nepoznati, susjedi i prijatelji, poduzetnici i novac je prikupljen.

Ostaje još sahraniti Branimira, a prema informacijama iz obitelji Poljak, pogreb će biti u utorak u 13 sati na koprivničkom gradskom groblju, piše Epodravina.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook