Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tijekom noći nestala naftna mrlja u moru kod Pakoštana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naftne mrlje koja je zamijećena sinoć oko 19,30 sati između Draga i uvale Dugovače kod Pakoštana, jutros više nema, doznaje se od načelnika općine Pakoštane Milivoja Kurtova.

Zadarskoj policiji dojavljeno je sinoć da je u moru kod otočića Veliki Žavinac ispred Draga u općini Pakoštane zamijećena naftna mrlja dimenzija 100 puta 500 metara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naljutio obitelji žrtava Izazvao bijes: Obama katastrofu BP-a usporedio s 11. 9. Slika nije dostupna Još uvijek istječe Kupola na bušotini smanjila istjecanje nafte

Policija je o tome odmah izvijestila nadležne institucije, međutim zbog sinoćnje slabe vidljivosti nisu intervenirali Lučka kapetanija u Zadru i Eko-stožer.

Jutros su u izvid otišli djelatnici Lučke kapetanije, vodoprivredni i vodopravni inspektor.

Kako je izvijestio načelnik općine Pakoštane Kurtov, najvjerojatnije uslijed vjetra naftna je mrlja tijekom prošle noći nestala, a u moru kod Draga nema nikakvog ekološkog incidenta.

Moguće je da je nekom od plovila iscurilo gorivo, što se događa, ali stanje u moru ispred Draga jutros je u redu i nema nikakve mrlje, dodao je Kurtov.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene