Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Naftne mrlje koja je zamijećena sinoć oko 19,30 sati između Draga i uvale Dugovače kod Pakoštana, jutros više nema, doznaje se od načelnika općine Pakoštane Milivoja Kurtova.


Zadarskoj policiji dojavljeno je sinoć da je u moru kod otočića Veliki Žavinac ispred Draga u općini Pakoštane zamijećena naftna mrlja dimenzija 100 puta 500 metara.

Vezani članci Slika nije dostupna BP pristao deponirati 20 milijardi dolara za odštete od naftne mrlje Slika nije dostupna Izazvao bijes: Obama katastrofu BP-a usporedio s 11. 9.

Policija je o tome odmah izvijestila nadležne institucije, međutim zbog sinoćnje slabe vidljivosti nisu intervenirali Lučka kapetanija u Zadru i Eko-stožer.

Jutros su u izvid otišli djelatnici Lučke kapetanije, vodoprivredni i vodopravni inspektor.

Kako je izvijestio načelnik općine Pakoštane Kurtov, najvjerojatnije uslijed vjetra naftna je mrlja tijekom prošle noći nestala, a u moru kod Draga nema nikakvog ekološkog incidenta.

Moguće je da je nekom od plovila iscurilo gorivo, što se događa, ali stanje u moru ispred Draga jutros je u redu i nema nikakve mrlje, dodao je Kurtov.