Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tihomir Orešković pušten kući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tihomir Orešković, koji je 2003. osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina nad srpskim civilima u Lici 1991. godine, u petak je pušten s odsluženja kazne u Lepoglavi.

Kako je potvrdio visoki izvor, Oreškoviću su liječnici potvrdili višestruke dijagnoze, a Županijski sud u Varaždinu dopustio je da mu se služenje kazne prekine na četiri mjeseca kako bi se mogao kvalitetno liječiti. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna AKCIJA U LEPOGLAVI Mama atentatora na Pukanića sinu u zatvor slala porniće i Cecine spotove? USKOK objavio detalje Slika nije dostupna UTVRĐEN UZROK NESREĆE Policija objavila detalje nesreće u Lepoglavi: Od siline udarca vozilo je odletjelo u zrak, vozač ispao i na mjestu preminuo od ozljeda

Vrijeme provedeno na liječenju neće se uračunati u odsluženje kazne. 

Iako se ne zna gdje će se Orešković liječiti, sigurno je kako mora ići na nekoliko operacija. 

Odvjetnik Bosiljko Mišetić, koji je branio Oreškovića u suđenju za ratne zločine, rekao je kako se čuo s Oreškovićem prošlog tjedna i kako zna da je bolestan, ali nije znao da je pušten na slobodu. 

Krajem rujna Ustavni je sud odbio ustavne tužbe Oreškovića i Mirka Norca, koji su, svaki za sebe, tražili da im se ponovi suđenje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene