Iz Knina se uživo javio reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak, koji je rekao i da se priprema veliki spektakl i mimohod, jer ova obljetnica to zaslužuje.

Galerija


Reporter Andrija Jarak u Kninu je razgovarao s brigadnim generalom Tihomirom Kundidom, zapovjednikom Gardijske mehanizirane brigade, koji je bio među onima koji su prije 24 godine sudjelovali u Oluji i za zadaću su imali oslobađanje Banije.

Vezani članci Terezija Pavlic, Božena Šimek Šuplika i Karmen Lipovac Žene, majke, ratnice - i one su zaslužne što danas imamo Hrvatsku: "Puška na prsima i na leđima torba s infuzijama" Ante Gotovina Ante Gotovina nakon svečane proslave obljetnice Oluje: ''Naša povijest i sve ono što je prošlost su naše naučene lekcije''

Kundid je detaljno opisao niz poteškoća s kojima su se susretali, kao i dometnuo da su oklopne postrojbe imale problema u napredovanju zbog nerazvijenosti područja i loše infrastrukture.

Naveo je da je uoči Oluje Hrvatska vojska bila stasala i za ovu se akciju detaljno pripremila te uvježbala niz taktika, tehnika i procedura. Istaknuo je i da je presudan bio faktor iznenađenja: "Neprijatelj u tom trenutku nije vjerovao da je Hrvatska vojska sposobna voditi takve kompleksne napadne operacije. Oluja je ishodište naše državnosti, donijela je mir i slobodu hrvatskom narodu, i mi koji smo vinovnici tih vremena moramo prenositi ono što se dogodilo u tim vremenima na mlade naraštaje".

Kazao je i kako mladim vojnicima po dolasku na obuku neposredni sudionici Domovinskog rata prenose iskustva koja su stekli u ratovanju. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr