Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TIHOMIR KUNDID

Brigadni general koji je sudjelovao u Oluji otkrio što je bio presudni faktor za pobjedu

Tihomir Kundid (Foto: Dnevnik.hr)
Tihomir Kundid (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Proslava Dana pobjede (Foto: Dnevnik.hr) Proslava Dana pobjede (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Tihomir Kundid (Foto: Dnevnik.hr) Tihomir Kundid (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Proslava Oluje (Foto: Dnevnik.hr) Proslava Oluje (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Iz Knina se uživo javio reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak, koji je rekao i da se priprema veliki spektakl i mimohod, jer ova obljetnica to zaslužuje.

Reporter Andrija Jarak u Kninu je razgovarao s brigadnim generalom Tihomirom Kundidom, zapovjednikom Gardijske mehanizirane brigade, koji je bio među onima koji su prije 24 godine sudjelovali u Oluji i za zadaću su imali oslobađanje Banije.

Pročitajte i ovo Petar Malbaša - 1 OBLJETNICA OLUJE Reporter Dnevnika Nove TV s ratnim snimateljem koji je zabilježio trenutke ulaska HV-a u Knin: "General Gotovina izdao je zapovijed..." DHMZ 38 °C FOTO Pogledajte kako se u Kninu državni vrh borio protiv paklene vrućine

Kundid je detaljno opisao niz poteškoća s kojima su se susretali, kao i dometnuo da su oklopne postrojbe imale problema u napredovanju zbog nerazvijenosti područja i loše infrastrukture.

Naveo je da je uoči Oluje Hrvatska vojska bila stasala i za ovu se akciju detaljno pripremila te uvježbala niz taktika, tehnika i procedura. Istaknuo je i da je presudan bio faktor iznenađenja: "Neprijatelj u tom trenutku nije vjerovao da je Hrvatska vojska sposobna voditi takve kompleksne napadne operacije. Oluja je ishodište naše državnosti, donijela je mir i slobodu hrvatskom narodu, i mi koji smo vinovnici tih vremena moramo prenositi ono što se dogodilo u tim vremenima na mlade naraštaje".

Kazao je i kako mladim vojnicima po dolasku na obuku neposredni sudionici Domovinskog rata prenose iskustva koja su stekli u ratovanju. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene