Tihomir Cipek (Dnevnik.hr)
Tihomir Cipek (Dnevnik.hr)

Objava rezultata terenskog predizbornog istraživanja po izbornim jedinicama završit će u četvrtak 8. rujna. Diljem zemlje više od 4.000 ispitanika u protekla je dva tjedna anketirano - na način da su pred sobom imali izborni listić - sa svim ponuđenim listama.


OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Čelnike dviju lista koje prema tom istraživanju budu najjače, pozivamo na sučeljavanje programa na Novoj TV 9. rujna, posljednjeg dana kampanje.

Ako je riječ o stranci - zovemo predsjednika stranke, ako je riječ o koaliciji - zovemo predsjednika najveće stranke iz te koalicije. Našeg analitičara, profesora Tihomira Cipeka pitali smo kakvu poruku šalju kandidati dolaskom ili nedolaskom na sučeljavanje.

'To je mogućnost da se vidi kakvu viziju budućnosti jedan ili drugi kandidat nude biračima. Oni time pokazuju poštovanje prema biračima, jer kako ćete voditi zemlju, kako ćete izaći ususret ljudima, kako ćete biti vjerodostojni, a pritom mislim na jednog i drugog kandidata, ako nemate spremnosti da se obratite ljudima koji će vam dati ili neće dati povjerenje', rekao je politički analitičar Tihomir Cipek.

Na pitanje kakvu poruku šalje onaj koji se odluči ne odazvati sučeljavanju, Cipek odgovara:

'Prvo da nema dovoljno hrabrosti drugo da ne poštuje birače i treće da uistinu ne zna što bi rekao. Ljudi su bombardirani informacijama i zapravo je potpuno logično da je zadnje predstavljanje najvažnije neposredno prije izbora i može donijeti tu malenu prednost od jedan ili dva posto glasova i nekog od kandidata učiniti pobjednikom izbora', rekao je Cipek.