Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporni dokument

Thompson se opet oglasio na Facebooku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je neko vrijeme tijekom subote bila nedostupna službena Facebook stranica Marka Perkovića Thompsona, on ju je popodne ponovno aktivirao s novim postom.

Dugačak post pjevača Marka Perkovića Thompsona prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HRVATSKO KRIVOSUĐE Ni sto dana od prijave protiv Thompsona nije zakazano ročište: "Ne očekujem ništa u skorijoj budućnosti" Slika nije dostupna POSTUPAK JOŠ U TIJEKU Oglasio se menadžment: Thompson nikad nije kažnjen zbog pjevanja Čavoglava

Thompsonu je sinoć po završetku koncerta policija uručila obavijest o počinjenom prekršaju. O tome je pjevač obavijestio javnost putem svoje Facebook stranice. U policijskoj obavijesti koju je objavio na Facebooku stoji da je počinio prekršaj 'dana 5.8.2016.u 23,45 sati u Kninu, na stadionu NK 'Dinara' prilikom održavanja koncerta povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Isti je glasno pjevao 'za dom spremni' čime je počinio prekršaj iz čl. 5. Zakona o ponašanjima protiv DRH-a'. Protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog, budući da je svojim ponašanjem ostvario obilježja navedenog prekršaja. 'Dragi prijatelji, zbog inzistiranja zaposlenika Facebooka, a na intervenciju nekog resora iz Vlade RH (nismo uspjeli saznati kojeg, ali zasigurno onog koji voli raditi subotom) da uklonimo službeni državni dokument, (obavijest o prekršaju), dok se nismo konzultirali s menadžmentom, stranica je bila zaključana. Budući da Thompson nije preuzeo niti potpisao tu obavijest, nego je ona ostala na stolu u backstageu, sam Thompson se ne može smatrati vlasnikom tog dokumenta pa je trebalo napraviti kako je Facebook naložio.

Međutim, mi kao urednici Thompsonovih stranica dužni smo odgovoriti pojedinim medijima na pokušaju čerečenja, iznošenja neistina i uglavnom iživljavanja jer, eto, misle "došlo je naše vrijeme", neće više smjeti pjevati pjesmu „Bojna Čavoglave“, „Anica kninska kraljica“... Kako vidimo, nedavno su napadali pjesmu „Lijepa li si“. Proglašavaju Thompsona ustašom, a pozdrav „ZA DOM SPREMNI“ ustaškim pozdravom. Pišu raznim institucijama u inozemstvu kako je Thompson fašist i kako su njegovi koncerti visoko rizični iako su njegovi koncerti jedni od najposjećenijih na kojima nikad nema incidenata.

Ne, gospodo, vaše vrijeme u tom smislu nije došlo, a neće nikada ni doći ma koliko god se vi trudili.

Thompson, i da želi, nikako ne može biti ustaša ni fašist jer Thompson je dragovoljac Domovinskog rata, pobjednik, sudionik u vraćanju hrvatskog teritorija koje su okupirali srpsko-četnički koljači, a koji danas cvile po medijima. U početku je bio pripadnik HOS-a koji i dan danas na svojim obilježjima koristi pozdrav „ZA DOM SPREMNI“.

Da, nama je jasna vaša politika... Thompson je idealan za vaše naume kao i HOS koji je u Domovinskom ratu koristio taj pozdrav, a koji se koristio u raznim vremenima hrvatske povijesti. Jasno nam je da kroz pritisak medija pokušavate malo po malo zabraniti proslave naših pobjeda iz Domovinskog rata, jasno nam je da je vaš sluganski konačni cilj proglašenje Domovinskog rata - zločinačkim.

Ne, gospodo, koliko god vam trenutna politika godila, VAŠE VRIJEME U TOM SMISLU NIKADA NEĆE DOĆI.
Imamo našu Hrvatsku, krvlju natopljenu, ali slobodnu i demokratsku. Imamo naše pobjede i pozdrave koje vi ako ne želite i ne morate slaviti.
Mi ćemo ih i dalje slaviti, podsjećati se naših veličanstvenih i pravednih pobjeda kao i naših poginulih branitelja, poginulih u oslobađanju trećine okupirane Hrvatske od srpsko-četničkog agresora i njihovih sluga.

I na kraju jedna poruka tzv. medijima: ma nitko nam nije ukinuo Facebook stranicu, samo se malo šalimo s Vama, mislimo da je red zbog Vaših čitatelja da sami sebe demantirate.

P.S. Hvala Vam što nas toliko čitate :)

Uredništvo stranica M.P.Thompsona (Administratori)', stoji na stranici.

Podsjetimo, dvije kaznene prijave zbog povrede ugleda strane države te šest prekršajnih prijava od čega je njih pet zbog kršenja javnog reda i mira, a jedna zbog kršenja zakona o javnom okupljanju, bilanca su proslave 21. obljetnice "Oluje" u petak u Kninu, a sudeći po Facebook profilu Marka Perkovića Thompsona i on se našao među prekršiteljima javnog reda i mira.

Glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor je na upit da potvrdi kako je Thompson sinoć nakon završetka koncerta u Kninu prekršajno prijavljen izjavila da po zakonu ne može govoriti o osobama koje su prijavljene.

"Mogu samo potvrditi da smo zbog povrede ugleda strane države podnijeli kaznene prijave protiv muškaraca starosti 27 i 44 godine koji su zapalili zastavu Republike Srbije, a uz to smo podnijeli pet prekršajnih prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, te jednu iz Zakona o javnom okupljanju", odgovorila je Kosor. Izvijestila je i da je u tijeku postupak identifikacije osoba koje su sudjelovale u zaustavljanju prometa na glavnoj kninskoj ulici gdje su palili 'bengalke', lupali po automobilima, pjevali 'Juru i Bobana'. Sve to događalo se u koloni zaustavljenih vozila u kojoj se nalazio i policijski kombi.

Na Thompsonovom Facebook profilu objavljeno je da ga je sinoć šibenska policija prekršajno prijavila "jer je glasno pjevao 'Za dom spremni'", a da je, kako piše, cijeloj javnosti jasno da je pjevao pjesmu "Bojna Čavoglave", koja u svom dijelu ima stih "Za dom spremni" i to da je pjevao "kako logika nalaže, glasno, jer koliko je poznato ne postoji tiho pjevanje, a isto tako se zna da ta pjesma nije zabranjena".

Tekst završava time kako je očito da nekima smeta i "Oluja" i veličanstvena proslava u Kninu, a i večer u Kninu koja je posvećena gradu heroju, Vukovaru.

U Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, među ostalim, se navodi da će se onaj tko na javnom mjestu izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir, kazniti za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 300 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana. (I.D. / Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene