Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporne riječi pjesme

POČINIO PREKRŠAJ Thompsona nakon koncerta presrela policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverznog pjevača Marka Perkovića Thompsona, jučer je po završetku koncerta u Kninu posjetila policija kako bi ga obavijestili o počinjenom prekršaju.

O sinoćnjem događaju Thompson je obavijestio javnost putem svoje Facebook stranice koja trenutno, iz nepoznatih razloga, nije aktivna.

Pročitajte i ovo Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

U policijskoj obavijesti koju je primio i objavio na Facebooku stoji da je počinio prekršaj 'dana 5.8.2016.u 23,45 sati u Kninu, na stadionu NK 'Dinara' prilikom održavanja koncerta povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Isti je glasno pjevao 'za dom spremni' čime je počinio prekršaj iz čl. 5. Zakona o ponašanjima protiv DRH-a'

Protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog, budući da je svojim ponašanjem ostvario obilježja navedenog prekršaja.

Poruka na Thompsonov Facebooku: 'Je li policija svjesna što radi?'

'Odmah po silasku s bine nakon kninskog koncerta, kninska policija je na putu do bakstagea iz nepoznatih razloga presrela Thompsona u namjeri da ga privede na stranu, Thompsonovo osiguranje nije to dopustilo pa su policajci kasnije došli do bakstagea da bi Thompsonu uručili OBAVIJEST o prekršaju, jer je GLASNO pjevao "ZA DOM SPREMNI".

Cijeloj javnosti je jasno da je Thompson pjevao pjesmu "Bojna Čavoglave", koja u svom dijelu ima stih ZA DOM SPREMNI i kako logika nalaže, GLASNO, jer koliko je nama poznato ne postoji tiho pjevanje, a isto tako znamo da ta pjesma nije zabranjena.

Ista ta policija u svojoj se prekršajnoj OBAVIJESTI poziva na članak 5. Zakona o prekršajima protiv JRM-a., koji ni u jednom djelu ne govori o pjevanju ZA DOM SPREMNI.

Očito nekima smeta i Oluja i veličanstvena proslava pobjedonosne Oluje u Kninu, a i ova večer u Kninu koja je posvećena gradu heroju, Vukovaru.

Je li policija svjesna što radi?

Je li i ovo u svrhu izborne kampanje i u čijem interesu?

I konačno, je li policija imala namjeru, svjesno izazvati kaos?', pisalo je na Facebook stranici Marka Perkovića Thompsona.
 

U PU šibensko kninskoj potvrdili su nam kako su tijekom sinoćnjeg koncerta podnijeli pet prekršaja protiv javnog reda i mira.

Bilanca proslave obljetnice 'Oluje' su podnesene su:

- 2 kaznene prijave zbog povrede ugleda strane države

- 5 prekršajnih prijava zbog kršenja javnog reda i mira

- 1 prekršajna prijava zbog kršenja zakona o javnom okupljanju.

'Mogu samo potvrditi da smo zbog povrede ugleda strane države podnijeli kaznene prijave protiv muškaraca starosti 27 i 44 godine koji su zapalili zastavu Republike Srbije, a uz to smo podnijeli pet prekršajnih prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, te jednu iz Zakona o javnom okupljanju', odgovorila je Kosor.

Izvijestila je i da je u tijeku postupak identifikacije osoba koje su sudjelovale u zaustavljanju prometa na glavnoj kninskoj ulici gdje su palili 'bengalke', lupali po automobilima, pjevali 'Juru i Bobana'. Sve to događalo se u koloni zaustavljenih vozila u kojoj se nalazio i policijski kombi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene