Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Testiranje pokazalo da u Saboru sjede 'negativci' i debelokošci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilježavanju Svjetskog dana hepatitisa pridružilo se i 70-tak saborskih zastupnika testiranjem na hepatitis C kako bi ukazali na važnost redovnog testiranja na tu tešku bolest.

Svi su zastupnici, tako je barem kazala liječnica, 'negativci', a oni su se sami našalili kako su se pokazali i debelokošcima, jer je nekima za vađenje krvi bilo potrebno iskoristiti čak četiri igle.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagirao KOHOM Bukti epidemija: U Zagrebu se otvara drive-in za testiranje na hripavac. "Gledamo ovo u nevjerici" Redovi za testiranje na hripavac ispred HZJZ-a - 1 Rockefellerova ulica FOTO Rijeka ljudi pod maskama čeka testiranje na bolest najopasniju za najmlađe

Organizator testiranja saborskih zastupnika na hepatitis C je Udruga 'Hepatos'. Testiranje je provedeno u sklopu akcije 'Jesam li ja broj 12'. Akcija je nazvana prema podacima koji govore kako je savki 12. stanovnik zemlje zaražen hepatitisom C, a da većina njih nije toga ni svjesna. Cilj je akcije probuditi svijest o opasnostima te bolesti.

Tako je danas 70-tak od 153 zastupnika pokazalo da se ne boji igle.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene