Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masovna grobnica

Teško da će se ikad doznati što se točno dogodilo u zaseoku Pećica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova masovna grobnica iz drugog svjetskog rata otkrivena je u blizini Obrovca. Policija je otvorila istragu, no s obzirom na to da živih svjedoka nema, teško da će se ikad doznati što se točno dogodilo u zaseoku Pećica koji je posjetila i naša ekipa.

U utrobi 20-ak metara duboke jame, otkriveni su na desetke lubanja i kostiju. Pretpostavlja se da su to tijela njemačkih vojnika iz drugog svjetskog rata. 'A čuli smo kad je oni rat vražji bio i poslije njega da je tu neke borbe bilo, kad su ove kuće Švabe zapalili, onda je bilo bitke, gdje su oni zarobljeni to ne znam', rekla je Manda Milanko, stanovnica Obrovca. Točan broj tijela neće biti poznat dok se ne ekshumiraju. Jama poput ove na području navodne bitke ima još nekoliko. Kao i ova one su također neistražene. A uz ljudske na dnu se nalaze i kosti životinjskih leševa koji su u jamu godinama bacani.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Akcija zadarskog GSS-a Spašavali kozliće iz jame, našli masovnu grobnicu Slika nije dostupna Masovna grobnica na Biokovu Pronađeno devet tijela žrtava zločina

>> Spašavali kozliće iz jame, našli masovnu grobnicu

Posmrtne ostatke ugledali su djelatnici zadarskog GSS-a za vrijeme akcije izvlačenja kozlića koji su upali u jamu. Policija je odmah otvorila istragu. 'Na ovo će se svakako poduzeti daljnje radnje. Najprije će se morati izvršiti ekshumacija, a onda i patolog mora pregledati i utvrditi od kad su kosti, kakvog su spola i eventualno ako se nađu još kakvi tragovi', rekao je Slobodan Denona županijski državni odvjetnik. Na zadarskom je području otkriveno nekoliko ovakvih masovnih grobnica. No ekshumacija je skupa i oduzima previše vremena, pa će ova, kao i ostale jame, do detaljnog očevida zarasti još nekoliko puta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene