Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija zadarskog GSS-a

Spašavali kozliće iz jame, našli masovnu grobnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spašavajući dva kozlića iz jame na Velebitu u koju su upali, pripadnici zadarskog GSS-a uočili su desetke ljudskih lubanja i ostalih kostiju.

Pripadnici GSS-a o nalazu su obavijestili policiju, koja je pokrenula istragu. Prema prvim procjenama, vjerojatno se radi o masovnoj grobnici iz 2. svjetskog rata. Kozlići su se nalazili dva kilometra od obližnjeg zaseoka Pećica, u jami kod bunara. Na glavnoj cesti spašavatelje je dočekala vlasnica nesretnih životinja koja je večer ranije zatražila pomoć te je spasioce odvela do 25 metara duboke jame. U 11.45 na dno jame su se spustili spašavatelji i speleologinja koji su nakon gotovo pola sata uspjeli uhvatiti životinje te su ih potom zavezali za uže izveli na svjetlo dana. Životinje su prošle bez ozljeda. Prilikom boravka u jami, na njenom dnu, uočeno je više ljudskih kostiju. O svom pronalasku HGSS je obavijestio PU zadarsku.

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Pronađeni ostaci ljudskog kostura - 1 Tužan kraj nadničara Stravično otkriće: "Ostala je lubanja i par kosti, to su divlje svinje pojele. Prepoznao sam ga po odjeći"

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene