Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danas očekujemo prvi snijeg i to ne samo u gorju, već i u nizinama.


S hladnim i maglovitim jutrom stanovnici unutrašnjosti započeli su dan. Najhladnije je bilo na Zavižanu, Bednji, Crnom Lugu i Čakovcu gdje je izmjereno - 5 stupnjeva. Već u jutarnjim satima u gorju će početi kiša koja će brzo prerasti u snijeg. U unutrašnjosti se susnježica i snijeg očekuje u popodnevnim satima, a na Jadranu će padati kiša.

>> FOTO: Na Biokovu pao prvi snijeg

>> VIDEO: Snijeg paralizirao promet u Njemačkoj

Vezani članci Bijeli pokrivač na Cresu 04 Zabijelili se i otoci: ''Snježni Cres je nešto što se nije dogodilo godinama, zapravo desetljećima'' Nevrijeme u Rusiji stvara probleme Snježni kaos u Moskvi: Pala gotovo rekordna količina snijega, ulice čisti oko 70 tisuća radnika, poginulo dvoje ljudi

Kod nas se kaže 'Sveta Kata, snijeg na vrata!'. Ova izreka na neki način ima i znanstveno uporište jer u kopnenom području zemlje prvi snijeg obično i stiže u posljednjim danima studenog.

U subotu će prevladavati suho i tmurno vrijeme, a još malo snijega može pasti u gorju. Nedjelja nosi jače naoblačenje s oborinama, no padati će više kiše nego snijega. Ponedjeljak će se vrijeme prolazno smiriti i malo će zatopliti. Očito je da će narednih dana biti promjenjivo, a loše vrijeme donijet će nam čak tri ciklone. Na prvu se pripremite danas.