Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodaja BMW-a

'Taj auto mogu prodati samo nekom diktatoru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon burnih reakcija zbog skupocjene limuzine BMW, nabavljene od strane HDZ-a za predsjednika stranke i premijera Ivu Sanadera u jeku krize i njegovih poziva na štednju, premijer je donio odluku da se BMW proda.

Na tu najavu stigla je i prva reakcija iz oporbe. 'Mislim da će teško naći kupca za BMW. Koliko vidim, svi svjetski čelnici se koriste jeftinijim automobilima. Trebao bi naći nekog diktatora koji gaji istu strast prema skupim stvarima prema satovima vilama i automobilima', rekao je Nenad Stazić iz SDP-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod povećalom javnosti Tko je sudac kojeg su zvali 'HDZ-ov dečko'? Slika nije dostupna Pozdravio presudu generalima Europarlamentarac Posselt pozdravio oslobađanje generala

'Nakon prodaje obavijestiti ćemo javnost'

U priopćenju Vlade stoji da je u cilju da se spriječi obevrijeđivanje napora Vlade da rebalansom proračuna i štednjom odgovori na ekonomsku krizu te da se zaustave 'tendenciozni, zlonamjerni i lažni napisi i komentari i HDZ-u', predsjednik Vlade i HDZ-a odlučio da se pokrene postupak prodaje stranačkog automobila marke BMW. U priopćenju također stoji da će premijer ubuduće koristiti državni automobil koji odgovara sigurnosnim standardima propisanim za prijevoz štićenih osoba.

>> Sanader naložio stranci da proda luksuzni BMW

'Važno je da će se taj auto prodati i da se predsjednik Vlade u tom autu više neće voziti', rekla je Jadranka Kosor te najavila da će nakon prodaje javnost o svemu biti obaviještena.

'Ured predsjednika ne raspolaže vlastitim voznim parkom'

I Ured predsjednika Republike nedugo je nakon Vlade reagirao na, kako se ističe u priopćenju, tendenciozne i zlonamjerno intonirane informacije što su se pojavile u nekim medijima, a u vezi s automobilima što ih koristi predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. Ured predsjednika Republike navodi kako želi upozoriti na nekoliko neprijepornih činjenica. 'Ured predsjednika nije raspolagao, niti raspolaže danas vlastitim voznim parkom. Vozila za njegove potrebe nabavljaju se, sukladno potrebama i procjenama stručnih službi, preko drugih državnih institucija, konkretno preko Ministarstva obrane RH i u njihovome su vlasništvu'.

Ured predsjednika Republike također navodi kako, 'na žalost, živimo u vremenu kada je nužno poduzimati posebne mjere za zaštitu državnih poglavara, a u to spada i nabava blindiranih vozila. Kakva će se i kada posebna vozila nabavljati, ovisi o procjeni stručnih službi koje su nadležne za sigurnost predsjednika Republike. Po tome kriteriju, a u sklopu plana obnove voznog parka kojim se koristi Ured predsjednika i koji je započeo 2007., nabavljena su i vozila o kojima se sada govori, a istodobno su otpisana dva blindirana terenska vozila (Puch) iz 1992. godine kao i dva blindirana BMW-a iz 1991. i 1992. godine'.

'Auto koji se sada nameće javnosti kao tema kojom se želi diskreditirati predsjednika Mesića, on osobno nikada nije koristio, a prema potrebi koristit će ga predsjednik Republike, drugi visoki dužnosnik ili strani gost u statusu štićene osobe. No, on ga ne može ni prodati jer se ne može upuštati u prodaju državne imovine', zaključuje se u priopćenju Ureda predsjednika Republike.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene